Майстерність справжнього кухаря полягає в умінні оригінальним способом приготувати і подати звичайні продукти. Куряче м’ясо, печінку, гриби, сир, чорнослив: трохи більше години і вони перетворяться в апетитне блюдо – фаршировані гомілки під сирною скоринкою.
Пропоную рецепт фаршированих курячих ніжок з грибами, яким можна з упевненістю скористатися для приготування святкової страви. Апетитна хрустка скоринка відразу розбудить бажання у ваших гостей спробувати і насолодитися смаком. Начинка з м’яса, грибів і печінки виходить дуже ніжною і соковитою. Нотка чорносливу додасть пікантність ніжок.
Зазвичай такі запечені курячі ніжки подаються в гарячому вигляді. Але заради експерименту я спробувала запропонувати це блюдо як холодну закуску, відмінна вийшла ідея. Розрізавши холодні ніжки порційними шайбами, я виклала їх на тарілку. Начинка всередині не розсипається і прекрасно тримається одним цілим. Загалом, виходить як курячий рулет.
Складові:
- курячі ніжки – 3 шт.
- гриби печериці – 70 г
- куряча печінка – 70 г
- чорнослив – 2-3 шт.
- перець чилі – за смаком
- спеції за смаком
- сіль
- куряче яйце – 1 шт.
- панірувальні сухарі – 0,5 склянки
- рослинне масло – 25 мл
- твердий сир – 50 г.
приготування
- Для начинки використовуйте свіжі шампіньйони і курячу печінку. Вимийте ці інгредієнти і наріжте кубиками. Гострий перець чилі і часник беріть на свій смак.
- Рослинна або вершкове масло добре прогрійте і обсмажте спочатку гриби, а потім додавайте печінку, перець чилі і часник. Рідина випаруйте, обсмажте 3-4 хвилини, додайте дрібку солі. Відставте сковороду поки в сторону.
- Тепер необхідно акуратно зняти шкірку з курячих ніжок. Подрезайте ножем м’ясо, щоб залишилася оголена кісточка. Кость обережно відріжте спеціальним обробним ножем. В результаті виходить панчіх з шкірки з короткою кісточкою на кінці.
- Куряче м’ясо нарізуйте ножем не дуже дрібно, або ж пропустіть через м’ясорубку. Спробуйте обидва варіанти подрібнення м’яса і вирішіть для себе, який краще.
- Наріжте чорнослив кільцями і додайте до м’яса разом з обсмаженими грибами і печінкою. Перемішайте начинку, додайте дрібку спецій за смаком і солі.
- Фаршируйте підготовлені курячі оболонки, акуратно підвертаючи краю шкірки.
- Духовку нагрійте до 190 градусів. Умочуйте кожну ніжку в збите яйце, потім панірують у сухарях.
- Помістіть фаршировані ніжки на фольгу, зверху обсипте тертим сиром.
- Запікайте ніжки на середньому рівні духовки з обдувом близько 25-30 хвилин.
- Прикрашайте при подачі фаршировані ніжки свіжою зеленню і кетчупом.
- До речі, якщо у вас залишається м’ясна начинка, з’єднайте її з яйцем і запікайте в силіконових формочках. Вийде курячий кекс.
Господині на замітку:
- Для поліпшення смаку в начинку можна додати трохи обсмаженого ріпчастої цибулі.
З повагою, Ельба.