Овочевий суп-пюре – чудова ідея для обіду в будь-який час року. Благо кожен сезон відрізняється своїми дарами природи. І навіть взимку ми маємо можливість вживати овочі і різні вітамінні страви з них. Рецепт супу-пюре з овочів можна успішно застосовувати в дієтичному харчуванні. Тим, хто стежить за своїм здоров’ям і вітає корисну їжу, це блюдо неодмінно сподобається. Поєднання різних овочів подарує незвичайний смак. Цей суп будемо готувати з найпростіших і доступних овочів, які можливо, ростуть у вас на грядці. Не важливо, які це будуть овочі. Завжди експериментуйте. Беріть будь-який набір овочів і улюблених спецій. Доводьте овочі до готовності і пюріруйте.
Спосіб приготування: варіння.
складові
- вода – 0,8-1 л
- картопля – 1-2 шт.
- кабачок середній – 1 шт.
- капуста білокачанна – 100-150 г
- томатна заправка – 1 невелика чашка (або 1 свіжий помідор)
- рослинне або вершкове масло – на смак
- сіль зі спеціями – за смаком.
приготування
- Картоплю нарізаємо кубиками і кладемо його в киплячу воду. Варимо майже до готовності під закритою кришкою на помірному вогні.
- Капусту і кабачок нарізаємо невеликими шматками. Відправляємо в каструлю і варимо разом з картоплею під закритою кришкою. Рідини повинно бути небагато, щоб вона навіть не покривала вміст каструлі. Врахуйте, що під час приготування з овочів виходить багато соку.
- Коли овочі будуть готові, додаємо томатну заправку. Якщо це свіжий помідор, тоді знімаємо з нього шкірку, подрібнюємо блендером і вливаємо в каструлю. Можна просто нарізати шматочками. Варимо овочі в томаті ще близько п’яти хвилин.
- Додаємо за смаком сіль і спеції. Ароматним і смачним страва виходить, якщо додати в нього морську пряну сіль. До складу її входить коріандр, різні приправи і сухі трави.
- Залишилося додати в майже готовий суп масло. Можна використовувати оливкову або вершкове. Кладемо його за своїм смаком і знімаємо з вогню. Любителі часнику можуть в кінці приготування приправити суп подрібненим часником.
- Тепер дивимося, скільки у нас рідини. Прибираємо трохи в окремий посуд і збиваємо занурювальним блендером Філіпс наш суп. Має вийти ніжне рідке пюре. За необхідності розбавляємо це пюре відваром, регулюючи консистенцію. Якщо відразу не прибрати зайвий відвар, то після подрібнення може вийти дуже рідке пюре.
- Овочевий суп-пюре з кабачком готовий. Тепер його можна оформити свіжої рубаною зеленню, додати в тарілки сметану і їсти на здоров’я. Відмінно підійде для дитячого харчування.
Приготувала Оля Кікляр.