Легке, літній і смачна страва. Овочеві башточки з кабачка, баклажана і помідора з сиром можуть стати відмінною закускою до будь-якого м’ясної страви, доповненням святкового столу або красивим сніданком. Ловіть чудові моменти літа, коли всі овочі яскраві, свіжі та соковиті.
Складові:
- кабачок молодий – 1 шт.
- баклажан – 1-2 шт.
- помідор – 2 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- сир – 100 гр.
- сіль, запашний мелений перець – за смаком.
Спосіб приготування
- Основні інгредієнти наших башточок ми будемо перешаровуються овочевою заправкою. Для цього цибулю і моркву очистіть від шкірки. Цибулю дрібно порубати, а морква подрібніть на тертці з великими отворами.
- У сковороду налийте олію, розігрійте його і обсмажуйте цибулю з морквою до того стану, поки цибуля не стане трохи прозорим. До цього часу морква стане м’якою і наситить нашу заправку своїм дивовижним апетитним кольором. Зніміть овочеву заправку з вогню, посоліть, посипте запашним меленим перцем і додайте трохи зелені – можна покришити кріп або кілька пір’я зеленої цибулі.
- Для створення овочевих башточок потрібно використовувати тільки молочний кабачок. Молочний – тобто зовсім молоденький, тому що тільки такий овоч можна їсти, не забираю серцевину. При бажанні можна залишити і шкірку – вона ж така м’яка і нежная.Ітак, кабачок добре помийте, очистіть від шкірки і порубати на медальйони товщиною приблизно 1 сантиметр.
- Баклажани помийте, також очистіть від шкірки і порубати кольцамі.Овощі для нашого блюда (помідори, кабачки і баклажани) потрібно підбирати так, щоб в розрізі вони були приблизно однакового розміру. Тоді башточки вийдуть рівні і красиві.
- Деко змастіть соняшниковою олією і починайте формувати башточки. На фото першим шаром укладені баклажани. Але я раджу вам покласти часточки кабачка, так як він краще тримає форму і для основи підійде найбільше.
- Потім покладіть шар овочевий заправки. Зверху часточки баклажан. Баклажани особливо смачні, коли приправлені часником. Так що при бажанні пропустіть кілька очищених зубчиків часнику через прес і покладіть трохи цієї кашки на кожен баклажан.
- Загорніть деко з башточками фольгою і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин. Потім зніміть фольгу, покладіть на кожну башточку кружечок помідора. Сир натріть на крупній тертці і покладіть жменьку сиру на кожен помідор. Знову відправте башточки в духовку. Випікайте їх до тих пір, поки сир не розплавиться і не покриє башточки апетитною ароматної скоринкою. Це займе ще приблизно 10 хвилин.
- Подавайте овочеві башточки в теплому вигляді, прикрасивши зеленню і свіжими овочами. Відмінною особливістю цієї страви є мінімальна кількість соняшникової олії. Справа в тому, що під час смаження, баклажани і кабачки вбирають велику кількість масла, і блюдо в результаті виходить жирним і досить важким. А якщо овочі запекти, тоді вони вийдуть м’якими, соковитими і легкими. Смачного!
- Також приготуйте язички з баклажанів і кабачків.