Мало яке свято обходиться без традиційних майонезних салатів. І що б там не говорили, але це дуже смачно!
Знамениту оселедець під шубою люблять практично всі. І як у будь-якого відомого страви, у «шуби» теж існує чимало варіацій приготування. Наприклад, у вигляді ось таких порцій. Один з моїх улюблених рецептів – оселедець під шубою в лаваші. Основні інгредієнти в цьому варіанті незмінні, додається тільки тонкий лаваш. Але спосіб подачі кардинально відрізняється від класичного варіанту.
Акуратно нарізаний рулет з лаваша з овочами доповнений шматочками смачної риби виглядає набагато смачніше звичної всім тарілки з салатом. І це не тільки моя думка – всім моїм гостям «шуба» у вигляді порційних ролів подобається більше.
Складові:
- вірменський лаваш – 1-2 шт.
- варена морква – 2 шт.
- печена картопля – 2-3 шт.
- печена буряк – 1-2 шт.
- запечене або сире яблуко – 1 шт.
- варені яйця – 2 шт.
- філе малосольной оселедця – 200 г
- пекінська капуста – 2 листи
- майонез – 150 г
- сіль, суміш перців – за смаком
Як приготувати:
- Підготуйте овочі. Буряк, моркву і картоплю треба вимити, загорнути у фольгу і запекти в духовці. Або можна використовувати варені овочі. Охолодити коренеплоди і зняти шкірку. Яйця зварити круто, охолодити, очистити від шкаралупи. Дістаньте один прямокутний великий лист вірменського лаваша з пакета, складіть навпіл і розріжте на 2 частини. Важливо використовувати для приготування цієї страви свіжий і не заветренной лаваш. В іншому випадку, при скручуванні рулету він просто буде кришитися і ламатися.
- Обидві половинки лаваша розрізати ще на 2 частини поздовжньо, щоб у вас вийшло 4 прямокутних смуги. Одну смужку залиште на робочій поверхні, інші накрийте рушником, щоб не підсихали.
- Силіконової лопаткою змастіть лаваш майонезом, і посипте зверху терту варену моркву.
- Кладемо зверху нову смуг лаваша, закривши терту моркву. Змащуємо поверхню майонезом і розкладаємо тертий картопля, солимо і перчимо. За бажанням можемо додати яблуко.
- Наступний шар знову промазуємо майонезом. Тепер додаємо натерту буряк. Рекомендую цей овоч саме запікати, так як у відварному вигляді він занадто водянистий.
- Останнім шаром буде лаваш з тертими яйцями.
- Додаємо смужку з пекінської капусти або салатного листя. На смак це ніяк не позначиться, але при подачі розрізаний рулет із зеленим яскравим акцентом буде виглядати цікавіше.
- Тепер акуратно згортаємо щільний рулет.
- Обертаємо харчовою плівкою лаваш з овочами і зав’язуємо вузлики по краях. Щоб рулет просочився, досить буде прибрати його на кілька годин в холодильник.
- Для подачі рулет нарізаємо порційно добре наточеним ножем.
- Що стосується оселедця, то в цьому рецепті є два варіанти її додавання. Очищене філе ріжемо невеликими шматочками. На допомогу вам правила чищення оселедця – http://na-vilke.ru/kak-chistit-selyodku.html.
- Викладаємо оселедець на кожен рол зверху або розміщуємо на тарілці з готовою закускою збоку. Як варіант, рибу можна додавати при формуванні рулету в один з шарів, але тоді її слід нарізати дрібними кубиками.
З повагою, Ельба.