Дуже ніжна і смачна виходить курка в мультиварці з молоком. М’ясо набуває багатий смак і соковитість. Тому цей рецепт підійде тим, кому не подобається сухе біле м’ясо грудки. В мультиварці це блюдо готується по-особливому смачно. Взагалі рецепти курки в мультиварці настільки різноманітні, що ми можемо дозволити собі готувати смачну курку хоч кожен день. І звичайно, головною програмою, на якій ми можемо приготувати корисну страву, є програма «Гасіння». З її допомогою створюються смачні страви, багаті відмінними смаковими і корисними якостями. Молоко в даному випадку тільки збагатить смак тушкованої курки і зробить її м’якше. Отже, пропоную приступити до приготування цієї страви.
Складові:
- куряча грудка – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- перець, сіль – за смаком
- масло рослинне
- молоко – близько 1 склянки
- приправа для курки
- перець духмяний горошок.
приготування
- Отже, як в мультиварці приготувати курку. Перш за все, будемо пасерувати цибулю і моркву. Для цього натріть моркву на великій тертці, а цибулю наріжемо півкільцями або дрібніше. Відправляємо в мультиварку і наливаємо рослинного масла. Пасеруємо на режимі «Жарка» хвилин п’ять. Періодично перемішуємо вміст чаші, щоб овочі не змогли пригоріти. До речі, готувалася ця курка в мультиварці Редмонд.
- Овочі стали рум’яними і м’якими. Тепер нам потрібно додати м’ясо курки.
- Нарізаємо куряче філе шматочками і викладаємо в чашу. Перемішуємо з пасеруванням.
- Обсмажуємо курку хвилин десять на режимі «Жарка». Перемішуємо, щоб м’ясо обсмажити з усіх боків. Насправді нам не потрібна корочка на м’ясі, а просто легка рум’яність.
- Додаємо за смаком сіль, перець і приправу для курки. З нею блюдо стане більш насиченим і яскравим. Кладемо в чашу мультиварки запашний перець горошком. Туди ж можна додати лавровий лист.
- Заливаємо все це теплим молоком. Його кількість потрібно визначити самостійно, дивлячись на те, скільки ви хочете підливи. В середньому йде близько однієї склянки молока. Включаємо режим «Гасіння» 60 хвилин. Нехай курка в мультиварці готується до закінчення програми.
- А взагалі вона готується швидше години, вже через 40 хвилин блюдо можна вживати. Але чим більше ми гасимо курку, тим смачніше і м’якше вона стає. Тому тут вже дивіться самі, скільки ви хочете гасити курку в молоці.
- Тушкована в молоці курка в мультиварці Редмонд готова до вживання.
- Подаємо курку в молоці з будь-яким гарніром. Залишається побажати вам приємної трапези.