Салати на Новий рік гранатовий браслет – дуже популярна і поширена закуска. Блюдо існує у величезних кількостях варіацій, але єдине, що залишається незмінним – його кільцеподібна форма і верхній шар з гранатових зерен. Про те, як смачно і просто приготувати на свята новорічні салат «Гранатовий браслет», ми розповімо вам в цій статті.
Салат до нового року – гранатовий браслет
Дуже яскравий і насичений фарбами салат. Прекрасно прикрасить будь-яке застілля, стане родзинкою банкету.
Набір продуктів на салат рубіновий браслет:
- 1-2 граната;
- 250 гр. курячого філе;
- 1 цибулина;
- 2 бульби картоплі;
- 2 ст.л. волоських горіхів;
- 2 буряки;
- 2-3 курячих яйця;
- 2 морквини;
- 200 гр. салатного майонезу;
- 2-3 ст.л. олії;
- по 2 щіпки солі і чорного перцю.
Салат гранатовий браслет на новий рік:
- Для приготування салату овочі добре моєму з щіточкою, варимо до м’якості, викладаємо на блюдо і охолоджуємо. Чистимо від шкірки.
- Курячу грудку варимо, потім перекладаємо на тарілку і охолоджуємо.
- Яйця відварюємо, заливаємо холодною водою, після очищаємо від шкаралупи.
- Овочі окремо натираємо на крупній терочке. Складаємо в окремі ємності.
- Очищені яйця натираємо на середній тертці;
- Остигнула курку ріжемо соломкою або дрібними кубиками.
- Цибулини очищаємо, нарізаємо тонкими півкільцями або четвертинками кілець. На сковороді з олією смажимо цибулю до м’якого стану і легкого рум’янцю.
- Горішки рубаємо ножем.
- Тепер починаємо збирати салатик. Щоб надати салату форму кільця, ставимо по центру сервіровки страви порожній стакан, змащений вершковим маслом.
- Всі верстви викладаємо навколо склянки, промащуючи кожен продукт салатним майонезом і, приправляючи сіллю з перцем при необхідності.
- На саме дно блюда викладаємо половинку курки.
- Прикриваємо м’ясо морквою і картоплею, розрівнюючи шари ложкою.
- Всі горіхи ділимо на 3 частини. Формуємо шар з однієї частини горішків.
- Далі йде половинка тертого буряка, яку присипаємо другою частиною горіхової крихти.
- Викладаємо смажену цибулю. Покриваємо його залишилася куркою, висипаємо зверху останні горішки.
- Все добре покриваємо яєчною масою, вирівнюємо соусом.
- Формуємо шар з другої частини буряка, щедро змащуємо поверхню майонезом.
- Прикрашаємо поверхню зернами граната, відправляємо блюдо настоятися перед подачею, попередньо вийнявши стакан.
Важливо! М’ясо необхідно відварювати у воді без солі. Посолити бульйон краще вже в кінці приготування. В цьому випадку філе швидше зваритися, буде м’яким і соковитим.
Дізнатися інші, не менш цікаві рецепти, наприклад, грецького салату для святкового столу або новорічної мімози, ви можете на нашому сайті.
Салат на новий рік – гранатовий браслет
Запам’ятовується блюдо з вишуканим смаком тунця. Салат досить ситний і простий у приготуванні.
Набір продуктів на 4 порції:
- 1 гранат;
- 200 гр. м’яса тунця;
- 0,5 великої головки цибулі;
- 250 гр. картоплі;
- 220-250 гр. буряка;
- 200 гр. моркви;
- 150 гр. майонезу;
- по 2 щіпки солі і чорного перцю.
Готуємо салати до нового – гранатовий браслет:
- Своїм та відварюємо заздалегідь овочі в шкірці, остудити їх, очищаємо.
- Розкриваємо консерви з тунцем, витягуємо рибку вилочкою, виймаємо кісточки. М’якоть розминаємо виделкою.
- По центру страви встановлюємо стакан, змащуємо його шматочком вершкового маслечка. Навколо обмежувача починаємо укладати шарами інгредієнти, щедро перемазуючи кожен шар соусом.
- Все очищені овочі окремо крупно трьом.
- Лучок очищаємо, дрібно рубаємо ножем.
- На дно укладаємо терту картоплю, промазуємо соусом.
- Покриваємо коренеплід рибою, яку посипаємо рубаним цибулею.
- Далі формуємо шар з моркви, а слідом з буряка.
- Очищаємо гранат, зернами прикрашаємо салат зверху, укладаючи їх суцільним шаром. Виймаємо стакан.
- Відправляємо салат в холодильник на півгодини і подаємо на святковий стіл.
Салат гранатовий браслет новорічний
Листкові салати давно стали невід’ємною частиною святкових застіль. Всі інгредієнти викладаються по черзі, а поверхню закуски красиво оформляється. Одним з популярних листкових шедеврів став гранатовий браслет.
Набір продуктів на 4 порції:
- 2 картоплини;
- 2 буряки;
- 1 морквина;
- 0,5 банки шпрот;
- 0,5 баночки зерен консервованої кукурудзи;
- 1 гранат;
- 100-150 гр. нежирного майонезу;
- 2-3 пір’їнки зеленої цибулі;
- 2 щіпки солі.
Готуємо новорічні салати – гранатовий браслет:
- Буряк, моркву і бульби картоплі моєму, варимо до м’якості. Потім охолоджуємо, чистимо, крупно трьом.
- Консерви відкриваємо, дістаємо шпроти з масла.
- Теж робимо з баночкою кукурудзи, висипаємо вміст на друшляк, даємо стекти розсолу.
- Щоб отримати бажану форму, по центру сервіровки страви встановлюємо стакан, навколо якого будуть укладатися шари з інгредієнтами.
- Підстава салату формуємо з тертої картоплі, який промазуємо соусом і солимо.
- Другим шаром укладаємо морква, по якій малюємо майонезну сіточку.
- Викладаємо по колу цілі шпроти.
- Покриваємо рибку зернами кукурузки, скроплюємо соусом.
- Зелена цибулька обполіскувати, дрібно ріжемо і присипаємо салат.
- Передостанній шар формуємо з буряка з майонезом. Шар гарненько вирівнюємо, щоб блюдо виглядало презентабельно.
- Поверхня салату засипаємо гранатовими зернятками.
- Перед подачею, радимо просочити салат кілька годин в холодильнику.
Порада. При бажанні можна попередньо розім’яти рибні консерви вилочкою і покласти в салат у вигляді паштету.
Як приготувати новорічний олів’є або крабовий для торжества, ви можете дізнатися, якщо подивитеся і інші розділи нашого сайту.
Новорічний салат гранатовий браслет
Гранатовий браслет відрізняється легкою кислинкою і соковитістю, яку надають гранатові зерна. Ще одну пікантну нотку смаку страва набуває завдяки чорносливу, сухофрукт вигідно поєднується з відвареним курячим філе.
Набір продуктів на 4 порції:
- 2 картоплини;
- 1 буряк;
- 200 гр. курячої грудки;
- 1 гранат;
- 1 морквина;
- 2 середніх яйця;
- 50 гр. ядер волоських горіхів;
- 40 гр. чорносливу (без кісточки);
- 100-150 гр. майонезу;
- по 2 щіпки солі і чорного перцю.
Як готувати салат гранатовий браслет:
- Попередньо помиті овочі відварюємо в різному посуді, опустивши в окріп прямо в шкірці.
- Готові коренеплоди охолоджуємо, чистимо і крупно натираємо.
- На блюдо встановлюємо стакан, стінки якого змащуємо вершковим маслом.
- Яйця відварити, потім охолодити, очистити від шкаралупи і натерти на тертці.
- З граната акуратно витягаємо зерна. Для цього необхідно відрізати верх плоду і зробити розріз з боків. Дістати зерна, намагаючись не пошкодити їх цілісність.
- На дно кладемо шар тертої картоплі, просочуємо майонезом. Занадто утрамбовувати продукти не потрібно, щоб консистенція залишилася ніжною і повітряної.
- Поверх укладаємо третю частину тертого буряка. Малюємо сіточку майонезом, посипаємо крупнорубленимі горіхами.
- Заздалегідь відварену в підсоленій воді і остигнула курячу грудку роз’єднуємо на волокна, викладаємо зверху на горішки.
- Чорнослив перед використанням в салаті краще ошпарити окропом. Потім нарізаємо великою соломкою, розкладаємо по всій поверхні салату, малюємо сіточку соусом.
- Наступний шар робимо морквяним.
- Викладаємо по колу навколо склянки терті яйця.
- Зверху конструкції укладаємо залишилася варену тертий буряк, змащуємо все щедро майонезом.
- Верх салат за традицією оформляємо гранатовими зернами.
Рецепт салату з крабовим м’ясом також прекрасно підійде для прикраси столу святкового застілля.
Салат новорічний гранатовий браслет
Гранатовий браслет відмінно підійде для новорічного столу, тому що виглядає дуже ефектно і яскраво.
Набір продуктів на 4 порції:
- 150 гр. відвареного язика;
- 1 бульба картоплі;
- 0,5 великої головки цибулі;
- 0,5 штуки великої буряка;
- 1 куряче яйце;
- 1 невелика морквина;
- 30 гр. твердого сиру;
- 0,5 шт. граната;
- 100-120 гр. майонезу;
- по 2 щіпки солі і чорного перцю.
Готуємо гранатовий браслет – новорічний салат:
- Щоб салат вийшов смачним, необхідно правильно відварити мову. Можна використовувати свинячий або яловичий. Субпродукт промиваємо, замочуємо перед варінням на кілька годин у холодній підсоленій воді. Потім перекладаємо в глибоку каструлю, додаємо невелику цілу цибулину, стеблинки від свіжої петрушки і кропу, 3-5 горошин чорного перцю і пару лаврових листочків. Доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо 1-1,5 години. Коли мова буде добре проколюватися ножем, перекладаємо його на п’ять хвилин в крижану воду, а потім очищаємо від шкірки. М’якоть нарізаємо кубиками.
- Овочі промиваємо, відварюємо до готовності, очищаємо. Їх окремо трьом на крупній тертці.
- Яйця відварюємо 8-10 хвилин. Охолоджуємо в крижаній воді і чистимо, тремо.
- Твердий сир тремо на купно тертці.
- Чистимо цибулю, ріжемо його невеликими кубиками.
- Гранат моєму, акуратно очищаємо і виймаємо зерна.
- По центру тарілки встановлюємо стакан, навколо якого маємо всі шари.
- Укладаємо шар картоплі, потім мову і цибулю.
- Далі додаємо яйця, моркву, сир і буряк.
- Верх салату прикрашаємо гранатовими зернами.
- Ставимо страву на холод. Перед подачею виймаємо стакан з центру, прикрашаємо гілочкою зелені і пригощаємо гостей.
Як бачите з дуже простих і недорогих інгредієнтів можна приготувати салат гранатовий браслет з грибами. У статті наведені рецепти на будь-який смак, тому вибирайте вподобаний гранатовий браслет салат з грибами і готуйте із задоволенням. Приємного всім апетиту!