Салат «Під шубою» з желатином є досить цікаву інтерпретацію страви, добре відомого багатьом. Справа в тому, що його склад практично не змінений, і вид практично залишається колишнім – листковий торт. Але він залитий розведеним желатином, а після застигання даного продукту блюдо починає мати більш пружну форму, ніж якби воно просто було змазане майонезом. Є два варіанти використання желатину в салатах. Перший – це коли необхідно залити блюдо водою з розведеним желатиновим продуктом. А друге – коли просто використовується майонез з желатином. Природно, в першому випадку вода покриє повністю весь салат, від цього він буде виглядати як справжнє барвисте желе. У другому ж випадку, коли майонез наноситься на кожен шар, доданий до нього желатин дозволяє лише зберігати форму. Необхідно тільки вибрати, який саме варіант підходить вам, а потім творити кулінарний шедевр, який обов’язково здивує присутніх гостей.
Оселедець під шубою заливна
Цей салат шуба з желатином є заливний варіант, коли желатиновий продукт розчинений у воді перед використанням. Для того щоб приготувати це ефектне і красиве блюдо, потрібно форма, з якої легко можна вийняти без пошкоджень приготований салат. А також трохи терпіння, адже для того, щоб застиг салат, знадобиться час в холодному місці. Саме складно – це дочекатися, коли можна вже буде поглинати красу, так як втриматися неможливо.
Щоб зробити оселедець під шубою в желе потрібно:
- Оселедець – 380 г;
- Картопляні бульби – 190 г;
- Морква – 180 г;
- Цибулина – 130 г;
- Буряк – 210 г;
- Майонез – 70 мл;
- Вода 220 мл;
- Сіль – 7 г;
- Желатин – 30 г;
- Цукор – 15 г;
- Оцет яблучний – 25 мл;
- Зелень кропу – 35 г.
Заливна оселедець під шубою:
- Для салату необхідно спочатку заготовити всі продукти, щоб потім їх заливати. Потрібно поставити варити овочі, причому дотримуючись час їх приготування. Картоплю і моркву можна поставити в одній каструлі, так як у них збігається стан готовності по часу, а буряк краще поставити окремо, так як вона готується близько двох годиною. Після приготування очистити шкірку, подрібнити зварені продукти за допомогою терки. Розкласти їх по різних мисках.
- Оселедець потрібно очистити від шкіри і кісток, а вийшло філе нарізати на невеликі шматочки.
- Цибулю почистити від лушпиння, нарубати дуже дрібно, замаринувати в приготованому маринаді. Для маринаду потрібно змішати в кип’яченій воді трохи цукру і яблучний оцет. Залишити маринуватися на півгодини. Після злити непотрібну рідина.
- Для того щоб підготувати желатин, буде потрібно час. Спочатку його потрібно залити холодною водою, щоб він трохи набряк. Після того, як це станеться, треба нагріти його на плиті, не забуваючи постійно помішувати. Не можна доводити до кипіння даний продукт, так як тоді страва не схопиться. Після його нагрівання крупинки повинні були розчинитися у воді. Тоді з рідиною слід змішати трохи майонезу, щоб зафарбувати воду, додати солі, відштовхуючись від того, наскільки солона риба. А потім залити сумішшю продукти, які були заздалегідь підготовлені і розкладені по окремих мисках. Не потрібно чекати їх застигання, після розкладки заправки необхідно скласти всі продукти по черзі в форму, яку можна трохи змастити олією без запаху, щоб блюдо легше відставало. Поставити в холодильник на пару годин, а потім можна порційно розкладати і їсти. Прикрасити блюдо дозволяється гілочками кропу, заздалегідь помитими.
РАДА: Для приготування потрібна пружна і щільна оселедець. Якщо ж попалася з розм’якшеними волокнами, це можна трохи виправити. Для цього потрібно розвести міцний чайний розчин і залити на час філе.
Оселедець під шубою рулетом з желатином
Вид звичайного салату в даному випадку досить змінений, він являє собою рулет, в якому присутня цікава начинка. Незвичайність приверне увагу всіх гостей, які захочуть спробувати оселедець під шубою в желе.
Продукти для приготування 4 порцій:
- Майонез – 130 г;
- 4 яйця курки;
- Кріп – 45 г;
- Цибулина салатна – 110 г;
- Картопля – 210 г;
- Морква – 190 г;
- Буряк – 240 г;
- Оселедець солона – 380 г;
- Желатин – 35 г;
- Сіль – 6 м
Оселедець під шубою рулетом з желатином:
- Желатин замочити у воді звичайної температури. Після того, як він набубнявіє, потрібно трохи нагріти його, щоб він розчинився. Але не доводити до кипіння, тому що його властивості відразу зіпсуються. Коли все підготовлено, додати рідину в майонез, змішати добре, але зробити так, щоб майонез не вдався дуже рідким. Даним продуктів доведеться змащувати всі верстви рулету.
- Зварити коренеплоди до розм’якшення, почистити від шкірки, натерти на тертці.
- Яйця курки відварити круто, після цього залити холодною водою, щоб легше очистити їх. Відокремити шкаралупу, окремо подрібнити білок і жовток.
- Оселедець розділити на філе, без шкіри і кісток, нарізати довгими смугами, які йдуть уздовж тушки. У такому вигляді вона буде закладена в рулет, а коли його будуть розрізати, сама оселедець також подрібнити.
- Цибулю почистити від верхнього шару, нарубати дрібно.
- Кріп сполоснути під струменем холодної води, потім нашаткувати.
- Для приготування страви потрібно змішати окремо кожен продукт з кінцевим майонезом. Потім розстелити харчову плівку і покласти на неї шари салату, який повинні поступово зменшуватися в ширину. В першу чергу викласти буряк, її оболонка повинна бути найширшої. На неї укласти морква, потім картоплю, слідом кріп, яйце і цибулю. У центр викласти смуги риби, акуратно загорнути кінці плівки в рівний рулет, залишити в такому положенні застигати. Коли страва прийме пружну форму, можна знімати покриття і вживати.
- Оселедець під шубою заливна готова! Смачного!
РАДА: якщо замінити майонез на нежирну сметану, то питання про те, скільки калорій в оселедця під шубою, вас перестане хвилювати.
Оселедець під шубою з желатином рулет
Цей рецепт є також «Шубу» в рулеті, яка трохи змінена за своїм складом. Ця закуска більше схожа на рол, в якому основним продуктом є оселедець, а заправка також разом з желатином, що дозволить тримати форму даного блюда. В цьому є величезні переваги, так як зручно розкладати на порції і їсти.
Необхідні продукти на 4 порції:
- Буряк – 340 г;
- Морква – 210 г;
- Картопля – 240 г;
- Сир плавлений – 160 г;
- Майонез – 130 мл;
- Оселедець – 320 г;
- Желатин – 15 р
Рулет оселедець під шубою з желатином:
- Відварити овочі до розм’якшення, очистити від шкірки, натерти на тертці.
- Оселедець очистити від шкіри, вийняти всі кісточки, нарізати філе на тонкі й довгі смужки.
- Желатин замочити у воді, після його набухання розчинити його на плиті. Не даючи закипати, потрібно постійно помішувати, потім зняти з плити. Додати майонез в желатин, і змішати з цією заправкою всі продукти окремо, підготовлені заздалегідь.
- На плівку викласти перший шар буряка, потім змастити сиром, потім покласти картоплю. Далі йде морква, а в центр викласти довгі смужки оселедця. Акуратно згорнути рулет, закріпити його в такому стані, поки не застигне.
РАДА: Щоб плівка добре отлепілі від рулету, перед тим, як викладати шари, необхідно посипати ніж – то поверхню. Наприклад, можна використовувати тертий жовток яйця або рубаний кріп. Це прикрасить страву і допоможе звільнити блюдо без пошкоджень.
Оселедець під шубою з желатином
Яблуко додасть цьому страви цікавий смак, невелика фруктова кислинка зробить його святковим і не нудним. Салат у вигляді торта може прикрасити будь-який святковий стіл.
Необхідні продукти (на 4 порції):
- Картопля – 190 г;
- Морква – 180 г;
- Буряк – 240 г;
- Оселедець – 330 г;
- Майонез – 160 г;
- Желатин – 25 г;
- Яблуко – 130 г;
- Лук – 90 г;
- 3 яйця.
Оселедець під шубою з желатином:
- Зварити коренеплоди, очистити від шкірки і подрібнити через тертку.
- Круто відварити курячі яйця, відокремити від шкаралупи, подрібнити.
- Цибуля ріпчаста очистити від лушпиння, нашаткувати дуже дрібно, щоб він надавав тільки аромат, але не був великими шматочками.
- Яблуко промити і очистити від шкірки, потім протерти через тертку.
- Желатин замочити у воді, потім розчинити його на вогні, до теплого стану, після змішати його з майонезом, і промащуючи кожен шар салату, аж до останнього, зібрати салат.
- Оселедець відокремити від кісток, акуратно зняти шкіру, нарізати невеликими шматочками.
- Салат збирається в спеціальній формі, щоб легше її було зняти, найкраще використовувати її з силікону. Збирати шари потрібно навпаки, щоб потім перевернути закуску на тарілку. Спочатку викласти буряк, потім моркву, слідом яйце, яблуко і картоплю. Після йде цибулю і оселедець. Поставити в холодильник на кілька годин, потім перевернути на тарілку для подачі.
Рецепт оселедця під шубою
Дане блюдо не вимагає багато витрат часу і грошей, готується дуже швидко, а на виході виходить красиве блюдо, яскраве і барвисте, головне – знайти правильну форму для його створення.
Склад (на 4 порції):
- Цукор – 12 г;
- Буряк – 340 г;
- Оселедець – 370 г;
- Лук ріпка – 130 г;
- Солоні корнішони – 110 г;
- Винний оцет – 25 мл;
- Зелень кропу – 35 г;
- Сметана – 110 мл;
- Желатин – 20 р
Як зробити під шубою салат:
- Зварити буряк до готовності, очистити і подрібнити.
- Очистити оселедець від шкіри і кісточок, нарізати дрібно.
- Цибуля ріпчаста почистити і нарізати кубиком. Замаринувати його в суміші винного оцту і цукру.
- Корнішони нарізати на дуже дрібні сегменти.
- Розпустити желатин за допомогою набухання у воді, а потім нагрівання, але не до кипіння. Змішати його зі сметаною.
- У великій мисці змішати із заправкою підготовлені продукти, викласти їх у форму, залишити застигати. Прикрасити перед подачею рубаним кропом.
РАДА: При додаванні в сметану желатин варто пролити через сито, щоб прибрати всі домішки і плівки.
Новизна в звичайних, всім відомих стравах говорить про те, що кулінарія не стоїть на місці, і багато чого вже придумано, щоб дивувати людей. Навіть звичайний салат «Оселедець під шубою» являє собою безліч варіантів, на будь-який смак і колір. Це прекрасна можливість кожен раз по-новому готувати одне і те ж блюдо, від чого воно ніколи не набридне.
Для цінителів оселедця під шубою, пропонуємо приготувати оселедець з яйцем під шубою, скумбрію під шубою, оселедець з сиром, і царську шубу.