Салат черепаха досить популярний серед господинь. Назва страви характеризує зовнішній вигляд. Начинка може бути абсолютно різною і підбирається індивідуально, виходячи з переваг кулінара. Сьогодні основними продуктами будуть чорнослив і волоські горіхи.
Оригінальною подачею також відрізняються салати кавунова часточка, соняшник, черепашка і берізка. Якщо ви приготуєте закуски до свого столу, то задоволені будуть і дорослі і діти.
Черепаха салат з чорносливом і копченої курочкою
Салат з чорносливом черепашка наповнений різними компонентами. В результаті страва являє собою ситну закуску, від якої ви не зможете відмовитися через оригінальну зовнішність і відмінного смаку.
Перелік продуктів:
- 1 копчена куряча грудка;
- 2 середні цибулини;
- 4 курячих яйця;
- 1 велике яблуко;
- 100 г волоських горішків;
- 100 г чорносливу;
- 100 грам сиру;
- 4 салатних листа;
- 200 мл майонезу.
Салат черепаха з чорносливом рецепт приготування:
- Відварити яйця, потім залити холодною водою і очистити від шкаралупи. Відокремити білки від жовтків, натерти окремо. Залишити одну цілу половинку білка для черепашачою голови.
- М’ясо розібрати на волокна або нарізати дрібними шматочками.
- Цибулини очистити від шкірки, нарізати дрібними кубиками і залити крутим окропом, щоб позбавити від гіркоти. Залишити масу в окропі хвилин на десять і потім злити на друшляк. Лук прибрати в окрему мисочку.
- Яблуко вимити, очистити, натерти на тертці і скропити цитрусовим соком, щоб колір не потемнів.
- Горіхи очистити від шкаралупи і підсмажити на сухій сковороді.
- Остигнули ядра перебити в блендері, залишивши цілими чотири половинки для лапок черепахи.
- Сир натерти на дрібній або цедровой тертці.
- Чорнослив порізати соломкою.
- Салатні листя обполоснути і викласти на дно тарілки.
- Наступний крок збірка салату шарами на салатних листках: білки; цибуля; сир; яблуко; куряче м’ясо; жовтки. Всі компоненти потрібно змащувати майонезом.
- Посипати блюдо горіховою крихтою і доповнити композицію половиною білка (голова) та половинками горіха (лапи).
- Замість вічко можна вставити маленькі шматочки чорносливу.
- Залишити салат на кілька годин для просочення.
Порада: щоб яйця холоднішими ще швидше, можна в холодну воду додати кілька кубиків льоду.
Салат черепаха з чорносливом, волоським горіхом і грибами
Гриби – легкий, дієтичний продукт, який, як відомо, складається з води на 90%. Якщо гасити з маслом, вийде грибна кашка. Так що сьогодні печериці ми запекти в духовці.
Перелік продуктів:
- 300 грам томатів;
- 4 курячих яйця;
- 300 грам печериць;
- 150 г чорносливу;
- 300 грам сиру;
- 1 картоплина;
- 50 грам горіхів;
- 1 головка цибулі;
- 4 салатних листа;
- 200 мл майонезу.
Рецепт салату черепаха з волоським горіхом покроково:
- Відварити яйця до твердого жовтка, потім залити холодною водою і очистити від шкаралупи. Натерти на терці.
- Гриби почистити і нарізати слайсами товщини близько двох міліметрів.
- Надіслати печериці в духову шафу, розігрітий до 70-80 градусів. Спостерігати за ними, щоб не стали повністю сушеними. Гриби повинні залишитися при своїй формі і не випустити всю рідину. Коли така мета досягнута, можна витягнути і остудити.
- Чорнослив вимити і заварити окропом на десять хвилин. Після обсушити сухофрукти і порізати дольками / соломкою.
- Томати вимити й обсушити. Нарізати кубиками, при бажанні можна попередньо бланшувати і почистити.
- Сир натерти на тертці.
- Горіхи підсмажити на сковорідці без масла до рум’яного кольору. Подрібнити ядра в ступці.
- Лук очистити, промити, дрібно нашаткувати.
- Відварити картоплю до повної готовності в мундирі. Це має бути невеликий, круглий коренеплід середнього розміру. Він розрахований для того, щоб зробити з нього голову черепахи.
- Очистити картоплю.
- Салатні листя обполоснути і викласти на дно тарілки.
- Викласти на листя наступні шари: яйця; томати; гриби; цибуля ; 2/3 тертого сиру. В обов’язковому порядку кожен шар змащувати майонезом.
- Відварену картоплю обмазати залишками сиру змішаного з майонезом. Прикріпити замість голови.
- Рівномірно розподілити горіхову крихту по всій поверхні салату.
- Викласти часточки чорносливу у вигляді черепашачого панцира.
- Щоб зробити очі можна використовувати чорний перець горошок або маленькі шматочки чорносливу.
Порада: замість картоплі можна використовувати половинку яйця. Але тут все залежить від розміру салату. Можливо, якщо поставити яйце, то «голова» буде непропорційна «тілу».
Салат черепаха рецепт з чорносливом і шинкою
Головна перевага салату черепаха рецепт з шинкою – основний продукт завжди в доступі в будь-якій точці продажу. Тобто, навіть якщо в Новий рік, першого січня вам захотілося зробити закуску, то ви обов’язково знайдете потрібний інгредієнт в найближчому магазині.
Перелік продуктів:
- 4 відварених курячих яйця;
- 2 головки цибулі;
- 200 грам шинки за смаком;
- 200 грам сиру;
- 2 середніх яблучка;
- 100 г волоських горіхів;
- 100 г чорносливу;
Салат черепаха з чорносливом і шинкою – приготування:
- Відварені яйця опустити в холодну воду на десять хвилин, потім очистити від шкаралупи і розділити на жовтки і білки.
- Подрібнити окремо обидва компонента: жовтки розім’яти виделкою, а білки натерти на тертці.
- Лук очистити від шкірки, вимити і нарізати дрібними кубиками. Можна для пікантності загального смаку салату, замаринувати масу в оцтовому розчині.
- Шинку нарізати брусочками.
- Яблука для кращого смаку краще взяти кислі. Вимити плоди, очистити і натерти.
- Сир подрібнити за допомогою терки.
- Горішки підсмажити і подрібнити, крім двох цілих ядер. Вони підуть за ласти черепашки.
- Чорнослив подрібнити дрібними кубиками.
- Поки збирати шари: жовтки; шинка; чорнослив; 1/2 тертого сиру; яблука; білки. В обов’язковому порядку кожен шар змащувати майонезом, можна приправляти спеціями.
- Далі необхідно зробити голову, перш ніж засипати все горіхами. Для цього взяти другу частину (100 грам) сиру і змішати з майонезом в таку консистенцію, щоб можна було скачати кулю. Прикріпити до салату.
- Рівномірно розподілити горіхову крихту по всій поверхні салату.
- Прикріпити ядра горіхів на місце лапок. Очі можна зробити шматочками чорносливу.
- Дати салату час на просочення.
Важливо: щоб замаринувати цибулю, знадобиться всього чотири інгредієнти і менше однієї хвилини часу. У довільних за смаком пропорціях з’єднати воду, оцет, сіль і цукор. Розмішати і залити подрібнену цибулю.
Черепашка салат з чорносливом, бананом і мандарином
Солодкий, свіжий фруктовий салат, який заправляється йогуртом. Це зовсім не означає, що ми виключили чорнослив і горіхи. Можна приготувати варіант салату черепаха з ананасом, додавши і класичні інгредієнти. Виходить більш екзотично, але не менш смачно. Пробуйте і насолоджуйтеся!
Перелік продуктів:
- 6 ківі;
- 1 банан;
- 2 мандарина;
- 5 штук чорносливу;
- 1 яблуко;
- 150 мл йогурту;
- 50 грам горіхів;
- 2 гвоздики;
- 20-30 мл меду.
Збірка салату салату черепаха з волоськими горіхами:
- Очистити ківі. Три штуки нарізати кільцями, два порізати навпіл і останній просто почистити.
- Банан, мандарини, яблуко очистити від шкірки і дрібно порізати.
- Чорнослив розпарити в окропі, обсушити, нарізати дрібно.
- Ядра горіхів підсмажити і подрібнити ножем на невеликі шматочки.
- З’єднати йогурт з медом. Довести до однорідності.
- З’єднати банан, ківі, яблуко, чорнослив, горіхи мандарини. Заправити соусом з йогурту та меду.
- Викласти салатну суміш гіркою на плоску тарілку.
- Обкласти всю гірку слайсами ківі, а цілий ківі прикріпити як голову. З половинок зробити лапки.
- Очі зробити за допомогою маленьких шматочків чорносливу.
- Можна відразу подавати.
Салат черепаха з рибними консервами
Для гурманів новорічного столу представляємо салат, в складі якого будуть улюблені народом шпроти. Логічно, що потрібно додати лимон для смаку, правда?
Перелік продуктів:
- 1 банка шпротів;
- 4 відварених курячих яйця;
- 200 мл майонезу;
- 70 грам сиру;
- 2 цілих відварених картоплі;
- 2 середні цибулини;
- 50 грам перемелених в пудру волоських горіхів;
- 2 цілих волоських горіха;
- 50 г чорносливу;
Як зібрати салат:
- Шпроти відкрити, і зачистити від хвостів і кісток.
- Яйця очистити, розділити на жовтки і білки, натерти окремо.
- Картопля звільнити від шкірки, натерти на тертці.
- Цибулю нарізати півкільцями або дрібними кубиками. Справа смаку.
- Чорнослив нарізати дрібними шматочками.
- Викласти салат шарами: шпроти; білок; чорнослив; горіхи; картопля; жовток; цибуля.
- Всі верстви змащувати майонезом, включаючи останній. Лук змастити найрясніше.
- Далі горіховою крихтою посипати панцир.
- Після необхідно зробити голову, 70 грам сиру змішати з майонезом і скачати кулю. Прикріпити до салату.
- Цілі горіхи розколоти, витягти половинки ядер. Викласти з боків страви. Це будуть ніжки черепахи.
- Подавати через пару годин після просочення.
Чорнослив і горіхи є класичною парою не тільки в кондитерському мистецтві, а й у загальній кулінарії. Спробуйте приготувати всі страви з перерахованих вище, і ви переконаєтеся в цьому самі. Можна також приготувати салат черепаха з грибами, який припаде до смаку дорослим і дітям.