Ніжний бісквітний торт з кремом із згущеного молока, оформлений мастикою в стилі Hallo Kitty, обов’язково сподобається будь-якій дівчинці.
Якщо ви ще досі думаєте, що приготувати бісквітний торт з мастикою «Кітті» це дуже складно, поспішаю вас порадувати – замовляти у професіонала не доведеться! Робиться це диво для дитини досить легко в домашніх умовах. І взагалі прикраса тортів – заняття завжди цікаве.
Головне – вдало зробити мастику з маршмеллоу, запастися двома-трьома харчовими барвниками, і звичайно, приготувати смачний масляний крем. А оформлення в даному випадку найпростіше. Такий торт для дівчинки робити не довго.
Цей покритий різнобарвною мастикою торт – ідеальний варіант для тих, хто вперше пробує прикраса десертів таким способом. В описі наведені посилання на приготування бісквіта, мастики і масляного крему. Приготуйте все заздалегідь і зберіть смачний дитячий торт з цієї інструкції.
Складові:
- цукровий сироп для просочення торта – 300-350 мл
- масляний крем з 300 г масла і 0,5 л вареного згущеного молока
- мастика з 200 г маршмеллоу
- харчові барвники
- бісквітні коржі діаметром 28-30 см – 3 шт.
Як зробити:
- Готуємо мастику з маршмеллоу < – тут рецепт. Відриваємо 2 невеликих шматочка, щоб забарвити їх в рожевий і синій колір. Замість синього можна взяти чорний. Всі шматки відразу ж обмотуємо харчовою плівкою в кілька шарів, щоб мастика НЕ підсохла.
- Заздалегідь печемо бісквіт. Круглі бісквітні коржі ідеально підходять для того, щоб з них зробити голову Кітті. Кожен корж потрібно трохи підрізати, зробивши вушка як на фото.
- Викладаємо перший бісквітний корж на блюдо. Просочуємо його сиропом, який готуємо з 1 склянки цукру і 1 склянки води. Доводимо до кипіння, охолоджуємо і додаємо будь-які ароматизатори за бажанням. Я додала 2 столові ложки рому. Нижній корж просочуємо не сильно, щоб він не був занадто соковитим і не потік.
- Змащуємо масляним кремом, ось докладні рецепт приготування http://na-vilke.ru/maslyanyj-krem-na-sgushhyonnom-moloke.html. Крем спочатку варто розділити на три частини, щоб рівномірно розподілити по всьому торту.
- Слідом просочуємо другий корж, перемащуємо його. Так само чинимо і з третім. Всі боки і поверхню вирівнюємо під мастику. На цьому етапі відправляємо зібраний торт в холодильник хоча б на годину, щоб крем застиг.
- Займемося декором. Беремо великий шматок білої мастики. Розкачуємо його на силіконовому килимку або харчовій плівці, посипаною крохмалем. Повинен вийти тонкий пласт по діаметру більше торта на 10 см.
- Акуратно переносимо мастику на торт прямо на килимку або плівці. Накриваємо коржі з кремом і ретельно пригладжує руками або спеціальним праскою мастику, щоб вона рівно і щільно прилягала. Всі нерівності згладжуємо. Зайве зрізаємо внизу за допомогою ножа для піци або звичайного ножа. Відразу можна почати оформлення. Робимо оченята і клеїмо їх на поверхню за допомогою води. Так чинимо з усіма деталями.
- Робимо бантик Кітті, вусики і носик. Щоб мастика блищала, я змащую її в кінці горілкою.
- Ставимо наш чарівний дитячий торт в холодильник. Він готовий, але нехай настоїться 3-4 години. Цей оформлений мастикою торт вийшов вагою близько 2,5 кг, його діаметр – 30 см, висота – 7 см.
Господині на замітку:
- Для фарбування мастики краще використовувати гелеві барвники.
- Всередину торта за бажанням ви можете класти будь-які добавки, наприклад, горіхи, банани, вишню.