Ніжний бісквітний торт з кремом із згущеного молока, оформлений мастикою в стилі Hallo Kitty, обов’язково сподобається будь-якій дівчинці.
Якщо ви ще досі думаєте, що приготувати бісквітний торт з мастикою «Кітті» це дуже складно, поспішаю вас порадувати – замовляти у професіонала не доведеться! Робиться це диво для дитини досить легко в домашніх умовах. І взагалі прикраса тортів – заняття завжди цікаве.
Головне – вдало зробити мастику з маршмеллоу, запастися двома-трьома харчовими барвниками, і звичайно, приготувати смачний масляний крем. А оформлення в даному випадку найпростіше. Такий торт для дівчинки робити не довго.
Цей покритий різнобарвною мастикою торт – ідеальний варіант для тих, хто вперше пробує прикраса десертів таким способом. В описі наведені посилання на приготування бісквіта, мастики і масляного крему. Приготуйте все заздалегідь і зберіть смачний дитячий торт з цієї інструкції.
Складові:
- цукровий сироп для просочення торта – 300-350 мл
- масляний крем з 300 г масла і 0,5 л вареного згущеного молока
- мастика з 200 г маршмеллоу
- харчові барвники
- бісквітні коржі діаметром 28-30 см – 3 шт.
Як зробити:
Готуємо мастику з маршмеллоу < – тут рецепт. Відриваємо 2 невеликих шматочка, щоб забарвити їх в рожевий і синій колір. Замість синього можна взяти чорний. Всі шматки відразу ж обмотуємо харчовою плівкою в кілька шарів, щоб мастика НЕ підсохла.
Заздалегідь печемо бісквіт. Круглі бісквітні коржі ідеально підходять для того, щоб з них зробити голову Кітті. Кожен корж потрібно трохи підрізати, зробивши вушка як на фото.
Викладаємо перший бісквітний корж на блюдо. Просочуємо його сиропом, який готуємо з 1 склянки цукру і 1 склянки води. Доводимо до кипіння, охолоджуємо і додаємо будь-які ароматизатори за бажанням. Я додала 2 столові ложки рому. Нижній корж просочуємо не сильно, щоб він не був занадто соковитим і не потік.
Змащуємо масляним кремом, ось докладні рецепт приготування http://na-vilke.ru/maslyanyj-krem-na-sgushhyonnom-moloke.html. Крем спочатку варто розділити на три частини, щоб рівномірно розподілити по всьому торту.
Слідом просочуємо другий корж, перемащуємо його. Так само чинимо і з третім. Всі боки і поверхню вирівнюємо під мастику. На цьому етапі відправляємо зібраний торт в холодильник хоча б на годину, щоб крем застиг.
Займемося декором. Беремо великий шматок білої мастики. Розкачуємо його на силіконовому килимку або харчовій плівці, посипаною крохмалем. Повинен вийти тонкий пласт по діаметру більше торта на 10 см.
Акуратно переносимо мастику на торт прямо на килимку або плівці. Накриваємо коржі з кремом і ретельно пригладжує руками або спеціальним праскою мастику, щоб вона рівно і щільно прилягала. Всі нерівності згладжуємо. Зайве зрізаємо внизу за допомогою ножа для піци або звичайного ножа. Відразу можна почати оформлення. Робимо оченята і клеїмо їх на поверхню за допомогою води. Так чинимо з усіма деталями.
Робимо бантик Кітті, вусики і носик. Щоб мастика блищала, я змащую її в кінці горілкою.
- Ставимо наш чарівний дитячий торт в холодильник. Він готовий, але нехай настоїться 3-4 години. Цей оформлений мастикою торт вийшов вагою близько 2,5 кг, його діаметр – 30 см, висота – 7 см.
Господині на замітку:
- Для фарбування мастики краще використовувати гелеві барвники.
- Всередину торта за бажанням ви можете класти будь-які добавки, наприклад, горіхи, банани, вишню.