Пропоную варіант простого, але смачного теплого салату з гарбуза, бекону і бринзи з сухариками.
Складові:
- гарбуз – 300 г;
- часник – 1-2 зубчики;
- бринза – 100 г слабосоленої (або 50-70 г солоної);
- сушені прованські трави (в їх склад входять: базилік, майоран, м’ята, шавлія, розмарин, орегано, чебрець, чабер);
- сіль і чорний мелений перець за смаком;
- лимонний сік – 2 ст. ложки;
- оливкова олія – 3 ст. ложки;
- сиров’ялене м’ясо – 60 г;
- білий хліб – 2 скибочки;
- петрушка (для прикраси).
приготування
Нарізаємо гарбуз, очищену від нутрощів і шкірки, на шматочки. Головне, щоб ці шматочки були тонкими, а їх форма великої ролі не грає. Очищаємо зубчики часнику і нарізаємо їх на пластини. Гарбуз солимо, перчимо і додаємо часник, перемішуємо і залишаємо на півгодини.
Тим часом підготуємо інші продукти. Приготуємо сухарики з двох скибочок білого хліба. Наріжте хліб брусочками і підсушіть в духовці або мікрохвильовій печі. також можна підсмажити сухарики на оливковій олії (1 столова ложка) в сковороді.
Бринзу нарізаємо такими ж шматочками, як і гарбуз (хіба що можна товстіший). Відразу укладаємо її в глибоку красиву тарілку або салатницю, в якій будемо подавати до столу. Додаємо оливкову олію, сік лимона і сушені прованські трави. Перемішуємо.
Тонко нарізаємо сиров’ялене м’ясо (бекон). Найкраще, якщо це буде готова нарізка – вона вже дуже тонко порізана. Далі нарізаємо м’ясо досить широкими смужками.
- Поки займалися підготовкою продуктів, пройшло півгодини, тепер пожарим гарбуз. Для початку дістаньте з гарбуза пластинки часнику. Налийте дві столові ложки олії в розпечену сковороду, покладіть пластинки часнику і підсмажте їх до злегка золотистого кольору. Витягніть. Тепер покладіть гарбуз. Смажте на середньому вогні і стежте, щоб шматочки гарбуза не розвалилися.
- Коли гарбуз буде готова, продовжимо «збирати» салат. Викладаємо на бринзу гарбуз.
- Наступний шар – бекон.
- Посипаємо сухариками. Прикрашаємо петрушкою і подаємо до столу.
Також спробуйте солодкий салат з гарбуза з айвою, медом і волоськими горіхами.
Салат готувала Катерина