Холодний арабський салат Табуле готують з булгуром, стиглими помідорами, петрушкою. Подають до смаженого м'яса, птиці, риби.
За вікном весна, і так хочеться насолодитися легкістю і скинути з себе все зайве. У цьому нам допоможе відомий арабський холодний салат Табуле, який своїм виглядом, смаком і запахом дає відчуття весни. Спробувавши злегка жестковатую крупу, що ввібрала всім своїм тілом гостро-свіжий аромат овочів, зелені та спецій, на душі теплішає, і скільки раптом з'являється енергії, якраз те, що просить душа в ці весняні дні. Почніть оновлювати зимовий раціон!
Складові:
для салату:
- булгур – 200 грам
- окріп – 0,5 літрів
- помідор великий – 1 штука (близько 150 грам)
- огірок свіжий – 1 штука (близько 100 грам)
- червона цибуля середнього розміру – 1 штука (близько 60 грам)
- зелень петрушки – 1 пучок
- перець червоний гіркий чилі – 1/6 штуки
для заправки:
- рослинне масло – 30 мілілітрів
- сік лимона – 3 столові ложки
- чорний мелений перець – за смаком
- лимонна сіль – за смаком.
приготування
- У невелику каструлю насипати необхідну кількість булгура і залити киплячою підсоленою водою. Варити булгур близько 15 хвилин на повільному вогні до готовності, вся вода повинна вбратися, а крупа набрякнути. Коли булгур буде готовий, вимкнути вогонь, накрити каструлю щільно кришкою і залишити на 15 хвилин.
- У зелені петрушки видалити стебла, залишивши тільки листя. Листя петрушки помити, добре обсушити кухонним рушником і дрібно нарізати.
- Огірок і помідор помити, обсушити і нарізати невеликими кубиками.
- Горький червоний перець чилі помити, звільнити від насіння і дуже дрібно нарізати.
- Червоний цибулю помити, сполоснути чистою холодною водою і дрібно нарізати. У великій чашці з'єднати зварений булгур, нарізані невеликими кубиками помідор і огірок, дрібно нарізані червоний гіркий перець чилі і червоний лук.
- Приготувати заправку для салату. Для цього в невелику ємність налити рослинне масло, додати лимонний сік, посолити лимонної сіллю, приправити чорним меленим перцем і все добре збити віночком.
- Приготовленої заправкою полити салат і добре перемішати. Залишити настоюватися салат на 20-30 хвилин, періодично його перемішуючи. Чим довше настоюється салат, тим смачніше він стає.
- Салат Табуле з булгуром викласти на блюдо і подати нас стіл.
Господині на замітку:
- булгур перед варінням не треба промивати, від цього втрачається його горіховий присмак;
- помідор для салату краще вибирати твердих сортів;
- краще використовувати молоду петрушку, у неї листя не такі жорсткі, салат виходить ніжніше;
- підходить для харчування в пост;
- в сезон можна додати в салат м'яту.