Для вінегрету стандартним компонентом є капуста в квашеному вигляді. Про додаванні в цей салат свіжого овоча мало хто і здогадується. Але якщо правильно підійти до приготування, то можна створити щось неймовірне. «Вінегрет» зі свіжою капустою вийде ще більш вишуканим, ніж традиційний варіант. А завдяки низькій калорійності – вам не доведеться замислюватися про те, скільки в дієтичному вінегреті калорій.
Вінегрет зі свіжої капусти
Такий картопляний вінегрет виходить неймовірно святковим, з приємною, ледве відчутною гостротою і дивним насиченим смаком. Всі компоненти підібрані в ідеальній пропорції, за рахунок чого і досягається ця дивовижна гармонія.
Склад салат вінегрет:
- 2 буряка;
- 2 морквини;
- 3 картоплі;
- 200 гр. капусти;
- 2 солоні огірки;
- 1 цибулина;
- 50 гр. масла;
- 2 ст. л. оцту 9%;
- 1 ч. Л. цукру;
- 1/3 ч. Л. солі.
Як приготувати вінегрет в домашніх умовах:
- Буряк з використанням щіточки потрібно промити, після чого обернути в кілька шарів фольги і запекти в духовці.
- Після запікання фольгу прибрати, а коренеплід дати трохи часу для самостійного охолодження. Лише остиглий овоч очистити і нарізати невеликими кубиками.
- Моркву і картоплю помити, відварити. Потім остудити, очистити від шкірки і подрібнити в розмір з буряком.
- Капусту тонко нашаткувати.
- Цибулину очистити від лушпиння, подрібнити.
- Капусту і цибулю змішати, додати сіль, і помити руками. У такому складі ці продукти потрібно не турбувати хвилин п’ятнадцять як мінімум.
- Огірки нарізати шматочками подрібніше.
- Всі підготовлені продукти зсипати в салатник.
- Масло в мисочці змішати з оцтом, цукром і перчиком.
- Отриманий соус вилити до інгредієнтів і перемішати.
- За бажанням перед подачею можна прикрасити закуску митими гілочками свіжої зелені.
Важливо! Для того, щоб капуста по своїй структурі була максимально схожа з квашеної, після шинкування масу обов’язково потрібно руками розім’яти і посолити.
Як приготувати вінегрет зі свіжої капусти
Ще одна вишукана варіація «вінегрет» з використанням квасолі. Так, часу на приготування піде трохи більше, але і смак у страви буде набагато яскравіше.
Які інгредієнти потрібні для вінегрету:
- 300 гр. капусти;
- 3 картоплі;
- 2 буряка;
- 2 морквини;
- 100 гр. квасолі;
- 40 гр. масла;
- 1 лимон;
- 1/3 ч. Л. солі.
Як зробити вінегрет зі свіжої капусти:
- Капусту потрібно тонко нашаткувати, після чого посолити, руками пом’яти і залишити настоятися.
- Картопля, буряк і морква миють, потім відварюють. Остигнули коренеплоди потрібно очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Квасоля потребує досить тривалому варінні, щоб цей процес суттєво прискорити, боби на ніч потрібно замочити у воді.
- Замочену і розбухлу квасолю відварити в підсоленій воді, після чого остудити.
- Всі підготовлені компоненти з’єднати в салатник.
- З лимона вичавити сік і змішати з маслом і сіллю.
- Полити заправкою вінегрет і перемішати.
Порада: для приготування соусу не обов’язково використовувати сік лимона. Потрібну кислоту можна отримати і з оцту, бажано яблучного або винного. Він набагато більш насиченою і ніжніший, ніж звичайний столовий.
Вінегрет рецепт з свіжою капустою
Вишукано ніжним і по-особливому ароматним «Вінегрет» виходить, якщо в нього замість солоної капусти додати свіжу. Це більш річний, легкий варіант страви, яке і в зимовий період виявиться знахідкою, адже компоненти доступні в магазинах круглий рік.
Вінегрет складу салату:
- 300 гр. капусти;
- 1 морквина;
- 1 цибулина;
- 2 буряка;
- 40 гр. масла;
- 1/3 ч. Л. солі;
- 1/3 ч. Л. цукру;
- 2 ст. л. соку лимона.
Вінегрет рецепт зі свіжої капусти:
- Буряк помити і відварити. Потім остудити і очистити від шкірки. Натерти на терці.
- Цибулину звільнити від лушпиння, подрібнити.
- Тонко-тонко нашаткувати капусту і прим’яти масу руками.
- Морква помити від забруднень, очистити і натерти на тертці.
- Всі подрібнені продукти висипати в одну посуд.
- Для соусу змішати масло і сік лимона, після чого додати сіль і цукор і все добре збити.
- Заправку додати до продуктів і як можна краще перемішати.
Вінегрет рецепт зі свіжою капустою
В даному рецепті кислоту, якої не вистачає через відсутність у складі квашеної капусти в даному випадку додасть наявність кислого яблука. При цьому по-зимовому «консервованого» смаку у страви не буде. Салат вийде неймовірно свіжим.
Будуть потрібні:
- 1 буряк;
- 2 картоплі;
- 2 морквини;
- 200 гр. капусти;
- 40 гр. консервованого горошку;
- 2 мариновані огірки;
- 1 яблучко;
- 1 цибулина;
- 50 гр. масла.
Вінегрет зі свіжою капустою рецепт:
- Буряк помити і загорнути у фольгу. Готовий коренеплід остудити, очистити від шкірки і нарізати кубиками.
- Помити і відварити картоплю і моркву. Остигнули овочі остудити, очистити від шкірки і подрібнити в розмір з буряком.
- Капусту нашаткувати і прим’яти масу руками.
- Огірки нарізати дрібними шматочками.
- Яблуко помити, зрізати шкірку і подрібнити.
- Лук очистити і нашаткувати.
- Горошок відкинути на друшляк, почекати поки стече сік.
- Об’єднати всі компоненти в мисці, заправити олією і перемішати.
Порада: не обов’язково запікати буряк саме в духовці. Для цього можна використовувати і мультиварку в режимі «розігрів».
Як приготувати вінегрет зі свіжою капустою
Надзвичайно смачним і при цьому оригінальним виходить поєднання свіжої та відвареної моркви. Таке рішення просто ідеально для овочевого салату. Вінегрет виходить неймовірно насиченим і по-новому барвистим.
На вінегрет з капустою свіжою нам будуть потрібні:
- 3 картоплі;
- 2 морквини;
- 2 буряка;
- 1 яблуко;
- 150 гр. капусти;
- 1 цибулина;
- 1 пучок зелені;
- 50 гр. масла.
Готуємо вінегрет з свіжою капустою:
- Одну морквину, всю буряк і картопля миють і проварюють. Після приготування овочів дають охолонути, чистять і нарізають кубиками.
- Частину, що залишилася сирої морква потрібно помити, почистити і порізати в розмір з іншими коренеплодами.
- Капусту шаткують тонкими смугами, обов’язково додають сіль і руками масу розминають.
- Цибулину чистять, дрібно ріжуть і заливають масу окропом. Цей спосіб дозволить позбутися від занадто гострого смаку овоча.
- Зелень споліскують і рубають.
- Продукти об’єднують в одному посуді, заправляють маслом і перемішують.
- Перед подачею закуску посипати зеленню.
Важливо! За процесом варіння овочів потрібно пильно стежити. Коренеплоди ні за яких обставин не повинні перетравитися.
Свіжа капуста – це доступний продукт в будь-який час року. Овоч відмінно гармонує з більшістю інгредієнтів, а відповідно і «Вінегрет» з його додаванням виходить просто еталоном смаку і витонченості.