Даний салат «Глухаря гніздо» має дуже цікаву систему подачі, яка відмінно підійде для будь-якого святкового столу. Зовні страва являє собою своєрідне їстівне гніздечко, яке зроблено з продуктів, що входять до його складу. Закуска включає в себе досить багато інгредієнтів, які самі по собі утворюють дуже ситне блюдо. Даний страву призначене для торжества, тому що його зовнішній вигляд може вразити будь-якого гостя. У салаті «Гніздо глухаря», шарами укладаються продукти, використовуються найрізноманітніші, так як є безліч варіантів, які підходять для цієї страви. Зазвичай салат готують м’ясний з різних видів м’яса, які можуть піддаватися різного тепловій обробці. Також зустрічається і вегетаріанський варіант, дуже корисний за своїми властивостями. Блюдо досить свіже через вміст в ньому свіжого огірка. Він надає річний аромат і соковитість салату.
Салат гніздо глухаря класичний рецепт
Класичний рецепт салату «Глухар» складається з продуктів, які частенько можна знайти у себе в холодильнику. За цінової категорії воно відноситься до недорогих салатів, які може дозволити собі кожен покупець. Тому не варто відмовляти собі в задоволенні спробувати цю чудову закуску, яка за своїм смаком повинна убити всіх наповал. Всі продукти відмінно поєднуються один з одним, і на виході виходить відмінний варіант для святкового столу. Центральним прикрасою салату «Гніздо глухаря» є те, що в середині, як в гнізді, лежать цілі пташині яйця, які додають особливий антураж.
Склад страви (на 4 порції):
- М’ясо курки – 280 г;
- 5 яєць курячих;
- 6 яєць перепелиних;
- Огірки солоні – 180 г;
- Бульби картоплі – 210 г;
- Лук ріпка – 90 г;
- Морква – 110 г;
- Гриби – 230 г;
- Майонез – 85 мл;
- Масло пісне – 430 мл;
- Сіль – 7 м
Як приготувати гніздо глухаря:
- Зварити куряче м’ясо до готового стану, в бульйон додаючи різні ароматні спеції і сіль. Після того, як воно дійде до готовності, остудити його, відокремити від кісток і нарізати на невеликі смужки.
- Яйця курячі і перепелині зварити до готовності, але не варто забувати, що для них потрібен різний час приготування. Щоб перепелині яйця зварилися круто, вистачить буквально 6 хвилин, а для курячих потрібно близько 12 хвилин. Після охолодження в холодній воді, очистити яйця, курячі нарізати на кубик, або потерти через тертку з великими дірками. Маленькі яйця залишити цілими.
- Очистити від верхнього шару цибулю і моркву, подрібнити на тертці коренеплід, а цибулю дрібно нашаткувати. Потім на пісному маслі, в сковороді, обсмажити спочатку цибулю, а потім до нього доповісти морква. Це робиться для того, щоб в морква не вбралося на початковому етапі все масло. Обсмажити до розм’якшення, але стежити, щоб не присмажилося.
- Гриби також посмажити окремо на пісному маслі без запаху, але спочатку потрібно промити їх і очистити від верхнього шару. Порізати на дрібні шматочки, і запустити в розігріте масло. Для їх приготування вистачить п’ятнадцяти хвилин.
- Огірки мариновані натерти на тертці, через великі отвори.
- Салат готується шарами, тому потрібно по черзі викласти продукти, промазуйте кожен з них майонезом: спочатку курка, потім цибулю і моркву, печериці, огірки і яйця.
- Прикраса може зайняти деякий час. Потрібно почистити бульби картоплі, нарізати його дрібною соломкою, розігріти в глибокій сотейнику велику кількість олії, посмажити в ньому картоплю близько трьох хвилин, тому покласти його на папір, щоб прибрати весь зайвий жир, прикрасити блюдо по краю картоплею, а в центр покласти маленькі яйця.
Можливо вас також зацікавлять класичні рецепти салату гранатовий браслет.
Салат гніздо глухаря рецепт класичний з індичкою
Рецепт «Гніздо глухаря» з м’ясом індички дуже корисний і низькокалорійний, його можна вживати хворим і дітям. Прекрасний, ніжний смак, який притаманний саме індичці, прекрасно впишеться в салат. Він зробить його цікавішим, різноманітнішим, що сподобається багатьом гурманам.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Індичка – 270 г;
- 5 яєць курки;
- 7 яєць перепелиці;
- Огірок зелений – 160 г;
- Цибуля салатна – 110 г;
- Огірок солоний – 140 г;
- Картопля – 180 г;
- Зелень – 45 г;
- Масло без запаху – 240 мл;
- Майонез – 120 г; г;
- Листя салату – 130 г;
- Сіль – 8 м
Салат гніздо глухаря як готувати:
- Індичку зварити до стану готовності близько півтори години, потім порізати м’ясо на шматочки.
- Яйця двох видів зварити круто, а після того, як вони охолонуть, почистити їх і перетерти через тертку тільки курячі, перепелині залишити для прикраси.
- Огірки солоний і свіжий нарубати брусочками. Маринад солоного огірка не повинен бути занадто кислим, тому що це завадить смаку страви.
- Цибуля салатна порізати дрібно, але попередньо його потрібно очистити і помити під проточною водою.
- Зелень кропу обполоснути, нашаткувати дрібно листя, а черешки відкласти в сторону.
- Листя зеленого салату очистити під водою від забруднень і нарвати руками на дрібні сегменти.
- Змішати в салатному блюді всі продукти, покласти трохи солі і майонез, сформувати рівну поверхню, яка незабаром буде прикрашена.
- Картоплю помити і зачистити від верхнього шару, через спеціальне пристосування нарізати тонкою соломкою, яку необхідно посмажити у великій кількості масла. Після того, як весь жир стече, її потрібно трохи посипати сіллю і викласти по краю тарілки вкруговую, а в середину викласти маленькі яйця.
Ви також можете спробувати приготувати класичний грецький салат, приготування якого не займе багато вашого часу.
Гніздо глухаря салат з пекінською капустою
Салат «Гніздо глухаря» класичний або «глухарине гніздо», рецепт цієї страви – це красива прикраса будь-якого столу. Якщо серед присутніх – вегетаріанці, для таких випадків існує рецепт без м’яса в складі. Незважаючи на це, смак не робиться гірше, він залишається таким же цікавим, свіжим і корисним. Також для заправки замість майонезу використовується сметана, що робить його ще більш корисним.
Необхідні продукти для приготування 4 порцій:
- Картопляні бульби – 180 г;
- Капуста пекінська – 230 г;
- Зелений горошок в банку – 220 г;
- Огірки мариновані – 170 г;
- Яйця перепілки – 6 штук;
- Масло пісне – 140 г;
- Сіль – 9 г;
- Сметана 10% – 90 мл;
- Гірчиця негостра – 45 м
Салат гніздо глухаря простий варіант приготування:
- Капусту пекінську нашаткувати тонкими смужками, потім у великому блюді змішати її з сіллю, щоб вона дала трохи соку, який допоміг просочити весь овоч. При нарізці не варто забувати, що необхідно зрізати всі потовщення на капусті, тому що ці грубі місця можуть перешкодити ніжності смаку страви.
- Солоний огірок порізати невеликими кубиками, потім додати їх до капусти.
- Зварити перепелині яйця круто, близько шести хвилин, а після того, як вони полежать в холодній воді, очистити їх акуратно, щоб не нашкодити цілісності продукту, який може зіпсувати вид прикраси.
- Додати до страви зелений горошок, з якого обов’язково злити всю воду, тому що зайва вода, крім соку від капусти буде псувати заправку з майонезу, і від цього блюдо довго не простоїть на столі в первозданному вигляді.
- Картопля начистити і подрібнити смужками, потім опустити в розпечений фритюр, посмажити в ньому овоч протягом чотирьох хвилин, а потім дістати все спеціальним пристосуванням. Покласти готовий фритюр на папір, щоб позбутися від масла.
- Для заправки змішати сметану з гірчицею, додати до основної страви, перемішати все, а потім викласти рівним шаром. Зверху по колу покласти смажену картоплю, а в середину викласти яйця перепілки.
Мімоза з рисом в класичному виконанні прикрасить ваш обідній стіл і сподобається всім домочадцям.
Салат гніздо глухаря з шинкою
Додавши шинку в блюдо, буде відчуватися явний м’ясний смак, тому дане страву дуже полюбиться чоловікам за столом, адже в ньому присутній і шинка і курка. Збалансований смак, і продукти відмінно додають один одного.
Продукти (4 порції):
- Курка – 230 г;
- Шинковий продукт – 190 г;
- Гриби консервовані – 220 г;
- Яйця курки – 4 штуки;
- Бульби картоплі – 180 г;
- Сир – 110 г;
- 3 зубчики часнику;
- Зелень кропу – 45 г;
- Майонез – 160 г;
- Пісне масло – 130 мл
- Сіль – 8 м
Гніздо глухаря класичний, рецепт приготування:
- Зварити куряче м’ясо, нарізати на невеликі брусочки.
- Шинку подрібнити кубиком.
- Відварити яйця круто, відокремити білок і жовток, подрібнити їх в різних тарілках.
- Салат підготувати, промащуючи шари майонезом. Спочатку покласти курку, потім гриби, білок яйця і шинку.
- Яйця наверх готуються з натертих на тертці продуктів: сиру, жовтка, часнику, і нарубаного кропу. Додати солі і змішати з майонезом, скачати окремі кульки.
- Картоплю нарізати смужками і посмажити у фритюрі, додати сіль в готовий продукт.
- Викласти гніздо з картоплі на шари, а в середину покласти імітацію яєць.
Любителів класичних варіантів приготування страв також може зацікавити класичний олів’є з курячим м’ясом.
Гніздо глухаря салат класичний з копченою куркою
Дане блюдо відмінно підійде тим, хто любить незвичайні поєднання в закусках. Копчений смак всього страви прекрасно поєднується з солодкістю чорносливу, а волоські горіхи додають мускатний присмак, цікаво хрустячи на зубах. Дане страву відмінно підходить для вишуканого вечора.
Інгредієнти (розрахунок на 4 порції):
- Курка копчена – 280 г;
- Сир – 120 г;
- Чорнослив – 70 г;
- Білокачанна капуста – 180 г;
- Яйця варені курячі – 6 штук середнього розміру;
- Сік половини лимона;
- Горіхи – 80 г;
- 3 зубчики часнику;
- Хлібні сухарі – 130 г;
- Печериці мариновані – 270 г;
- Майонез – 170 мл;
- Зелень – 65 г;
- Сіль – 4 м
Процес приготування:
- Салат викладається шарами, змазаними майонезом: 1) нарізати копчене м’ясо;
- Викласти мариновані гриби;
- Нашаткувати капусту, змішати її з сіллю, додати подрібнений часник, чорнослив і сік половинки лимона. Також додати подрібнений горіх.
- Викласти готові хлібні сухарі четвертим шаром.
- Окремо потерти білок і жовток яйця. Білок піде на п’ятий шар, а жовток на прикрасу.
- Змішати натерті жовток і сир з майонезом і сіллю, скачати кульки, викласти їх в центр салату, а по краях зробити вінок зі свіжої зелені.
Незважаючи на те, що в салаті присутній дуже багато калорій, які можуть відкладатися у вигляді жирових відкладень, також є і корисні речовини: багато вітамінів, білка, і складних вуглеводів. Єдиним мінусом, який не приносить користь, є картопля, смажена у фритюрі. Тому даними стравою не варто часто захоплюватися. Також у вигляді заправки присутній майонез, і щоб збільшити корисність даного страви, можна замінити його натуральним йогуртом або майонезом, зробленим в домашніх умовах.
Також просто і швидко ви зможете приготувати класичний салат цезар.