Звичайно, кожному жінці хочеться, щоб страви, які вона готує, завжди поглиналися із задоволенням, тому завжди йде на різні хитрощі, щоб створити щось насправді цікаве і неймовірно смачне. Але багато помиляються, думаючи, що для того, щоб здивувати присутніх, необхідно затратити великі гроші. Насправді, для того, щоб вийшло ситне і цікаве блюдо, необхідно включити фантазію і використовувати основні продукти, які є в холодильнику. До вашої уваги рецепти салатів «Цезар» з куркою. Головне правило, вміти поєднувати різні інгредієнти. Іноді несподівані поєднання дають дуже непогані результати. Також головним інгредієнтом, вважається правильно приготований класичний соус для салату «Цезар». Що потрібно в салат «Цезар»? Підбірка рецептів на будь-який смак.
Для вас ми також зібрали і інші цікаві варіанти приготування даного салату, наприклад, цезар з червоною рибою, цезар з копченою куркою і цезар з анчоусами.
Салат цезар з кукурудзою і огірками
Цю страву буде добре підходити для тих, хто любить овочеві страви, адже в складі не присутні тваринні білки. Овочі спільно з кукурудзою, политі гострим часниковим соусом, – це прекрасний варіант легкої вечері або фітнес – перекусу. Взагалі, додавати в салат «Цезар» кукурудзу не властиво, проте вона поєднується з багатьма продуктами, звідси і варіант додавання її в дане страву. Присмак разом з даним продуктом виходить трохи солодкуватим, він добре поєднується зі свіжістю овочів.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Огірок свіжий – 230 г;
- Листя зеленого салату – 130 г;
- Чорний хліб – 90 г;
- 2 курячих яйця;
- Сир твердий – 60 г;
- Масло пісне – 40 мл;
- Кукурудза маринована – 110 г;
- Гірчиця діжонська – 22 г;
- 2 зубчики часнику;
- Сік половинки лимона;
- Сіль – 13 м
приготування:
- Особливістю даного салату буде те, що в його складі будуть сухарі з чорного хліба. Для цього хліб накришити в дрібні кубики, обсмажити на гарячому маслі, в сковорідці, потім вже готові сухарі викласти на папір, щоб скло зайве масло, посолити їх, посипати часником, який дрібно нарубані. Так виходять смачні грінки з часниковою посипкою.
- Всі овочі підготувати для нарізки: промити, очистити, порізати огірок гуртками, салат довільно ножем на великі сегменти.
- Зварити пару яєць до готового стану, потім дістати жовтки і подрібнити їх. Покласти до них гірчицю з зернами, які будуть дуже вдало поєднуватися з продуктами, і виглядати в заправці. Туди ж вилити вичавлений сік лимона, добре перемішати з олією в кінці. До заправці додати дрібно нарізаний часник, довести до смаку сіллю.
- Нарізані овочі скласти в піалу, висипати кукурудзу з банки, полити все заправкою, засипати сирними стружками і додати грінки з часником.
Салата цезар з кукурудзою і свіжими овочами
Різноманітність овочів в даному варіанті салату «Цезар» досить велике. Але при цьому всі продукти чудово контактують один з одним, створюючи низку смаків, соковитих і свіжих, як самі овочі. Даного блюда можна дати назву «Вітамінний», тому що інгредієнти, що входять до його складу корисні вітамінами і мінеральними солями, які дуже необхідні кожній людині. Це страва можна вживати навіть дітям, додаючи його до будь-якого гарніру. Не важко буде приготувати соус до салату «Цезар», рецепт розібраний докладно.
Склад страви (на 4 порції):
- салат зелений – 135 г;
- перець солодкий – 180 г;
- помідори – 170 г;
- хліб – 80 г;
- кукурудза маринована – 90 г;
- соняшникова олія – 55 мл;
- сир – 85 г;
- гірчиця гостра – 15 г;
- сік 1 лимона;
- 2 зубчики часнику;
- 2 курячих яйця;
- Сіль – 16 м
Покрокове приготування:
- Для приготування сухарів потрібно нарізати хліб на квадрати відповідного розміру, покласти їх на деко, побризкати зверху олією, потім поставити в духову шафу, для того, щоб вони хрустіли. На це піде близько 13 хвилин, при 170 градусах.
- Проварити яйця протягом однієї хвилини, звільнити їх від шкаралупи. До них вилити сік лимона, олія, викласти гірчицю, накришити часник, добре посолити, адже тільки заправка володіє потрібною кількістю солі. Добре збити інгредієнти.
- Нарвати салат, до нього додати томати, порізані дольками, перець різних кольорів довгими смугами, кукурудзу консервовану, попередньо злив з неї воду, сухарики, дрібно наструганний сир, полити все зробленим соусом.
Салат цезар з кукурудзою і шинкою
Замість основного м’ясного інгредієнта в салат «Цезар» можна додати шинку. Цей хід допоможе урізноманітнити смак, до того ж, ковбасний виріб прекрасно поєднується з кукурудзою, яка також входить до складу. Кукурудза має бути присутня в раціоні людини, так як вона багата білком і іншими корисними речовинами. Поєднуючись з салатною заправкою, на виході виходить блюдо ситне, калорійне, але неймовірно смачне, що підходить для різних урочистостей і теплих сімейних обідів.
Необхідні продукти (на 4 порції):
- Шинка – 270 г;
- Пекінська капуста – 190 г;
- Сир пармезан – 80 г;
- Хліб білий – 65 г;
- Часник – 3 зубчики;
- Кукурудза – 120 г;
- Олія соняшникова – 25 мл;
- 1/2 лимона;
- Гірчиця зернами – 30 г;
- Сіль – 12 г;
- 2 курячих яйця.
Покрокове приготування:
- Для цього салату необхідно відійти від класичного соусу «Цезар», додавши в нього сир. У чаші блендера змішати трохи проварені в окропі яйця (близько хвилини), гірчицю, сік половини одного лимона, дрібно нарізаний часник, натертий сир, масло пісне. Після перемішування заправку посолити і залишити в холодному місці настоюватися.
- Хліб порізати квадратами, позбувшись від корок, обсмажити його на розігрітій сковороді з маслом. Після приготування викласти грінки на серветку, щоб позбутися зайвої непотрібного жиру.
- Пекінську капусту перед приготуванням розібрати на листя і добре промити, нарізати, викласти в миску, шинка повинна бути великими брусочками, лежати поверх капусти. До всіх продуктів висипати кукурудзу з банки, попередньо злив всю воду, щоб вона не потрапила в заправку. Полити вміст заправкою, присипати натертим сиром і сухариками. Важливо, щоб сухарі не лежали довго на заправці, вони повинні бути хрусткими, тому якщо подача страви затримується, потрібно трохи почекати з викладенням грінок.
Салат з куркою цезар
Що потрібно для салату «Цезар» з куркою? Салат «Цезар» з курячою грудкою, рецепт при такому розкладі виходить дієтичним. Тому не варто шукати відповіді на запитання «Скільки калорій в салаті« Цезар »з куркою?» В рецепт салату «Цезар» з куркою в домашніх умовах, можна за місце курки додати м’ясо індички, яке також дієтичне. Плюс до всього, доданий в салат авокадо, яке дуже корисно для людського організму, обволікає всі продукти вершковим смаком. Кукурудза маринована добре підходить під всі продукти, з яких готується салат. Страва виходить низькокалорійним, тому дозволено його сміливо їсти тим, хто зайнятий своїм харчуванням. Не забуваємо про соус для салату «Цезар» з куркою, класичний рецепт соусу доповнить будь-який варіант салату, тим самим неповторним смаком. Почнемо приготування салату «Цезар» з куркою і сухариками.
Необхідні продукти (4 порції):
- м’ясо курки – 280 г;
- 1 стигле авокадо;
- листя зеленого салату – 110 г;
- хліб – 75 г;
- пісне масло – 80 мл;
- сир – 65 г;
- кукурудза в банку, консерви – 90 г;
- гірчиця діжонська – 25 г;
- 2 зубчики часнику;
- половина лимона;
- куряче яйце – 2 жовтки;
- сіль – 15;
- перець – 6 м
Як готувати салат цезар з куркою:
- Курку покласти в підсолену воду і зварити на плиті протягом 42 хвилин.
- З хліба зробити кубики, розігріти сковороду, налити в неї олію з тертим часником, і смажити грінки протягом 12 хвилин.
- Зварити курячі яйця «круто», витягти жовток, розтерти його. До нього налити олію, сік лимона. Покласти гірчицю зернисту, сіль, перець, подрібнений часник. Все це добре збити в блендері, і прибрати на час в холодне місце, тим самим, дати йому настоятися.
- Овочі потрібно вимити, порвати руками листя зеленого салату, авокадо нарізати кубиком, сир натерти на крупній тертці, можна навіть пластинами. Зварене філе курки порізати кубиком.
- У салатну миску покласти зелене листя, зверху додати авокадо, м’ясо індички, посипати сухарями, щедро посипати салат «Цезар» сиром. Кукурудзу мариновану висипати в кінці. Перед подачею на стіл заправити салат «Цезар» з куркою соусом.
Салат цезар з кукурудзою і грибами
Трохи нестандартне поєднання печериць і кукурудзи, але все ж має місце, коли хочеться здивувати всіх присутніх за столом. Закуска буде добре насичувати за рахунок досить важкого поєднання продуктів, і може використовуватися як самостійне блюдо, без гарніру. Салат дуже збалансований за смаком і за складом, в ньому добре розраховані необхідні речовини, які людина повинна вживати щодня. Заправка на сметанному основі має гостренький смак, також надає гостроти всім продуктам і з’єднує їх воєдино.
Кількість необхідних продуктів (на 4 порції):
- Гриби – 130 г;
- Сир – 80 г;
- Салат – 110 г;
- Томати – 120 г;
- Оливкова олія – 55 мл;
- Кукурудза – 80 г;
- Сметана – 90 г;
- 1 зубець часнику;
- Гірчиці солодка – 40 г;
- Зелень – 35 г;
- Хліб – 65 м
- Маслини для прикраси.
Покрокове приготування:
- Підготовка грибів полягає в тому, щоб очистити їх від верхнього шару, в який закралася вся грязь і шкідливі речовини. Потім їх варто помити і нарізати невеликими шматочками. Потім обсмажити на пісному маслі, трохи посоливши, до готового стану.
- Для приготування грінок хліб потрібно нарізати пластинками, уникаючи корок, змішати масло з тертим часником, полити їх і запекти в духовці близько 12 хвилин, щоб з’явився характерний хрускіт.
- Салат промити і нарвати довільного розміру листям. Скласти в чашку, в якій буде подаватися блюдо.
- Для соусу сметана змішується з гірчицею, можна використовувати звичайну, солодку, але також і з зернами. Туди ж потрібно нарубати зелень дрібно.
- До листю салату покласти гриби, нарізати часточками томати, висипати кукурудзяні зерна, додати тертий сир, заправити сметаною, змішаної з гірчицею. Зверху викласти грінки.
- В даний час досить легко знайти цікаву страву в просторах інтернету. Можна відшукати будь-яке поєднання продуктів, яке подобається. Наприклад, салат «Цезар», в який зазвичай додаються маслини, можна збагатити маринованої кукурудзою, після чого вийде цікавий варіант салату. Ця закуска – вітамінна джерело, що міститься в овочах, а також збір білків і корисних вуглеводів, необхідних для життєдіяльності людини.
Можливо вас також зацікавлять і інші рецепти приготування цього чудового блюда – цезар з оливками або цезар з огірком.