Взимку, коли відчувається гостра нестача свіжих овочів, буде особливо доречний салат з кабачків і цибулі, заготовлений вами на зиму. Особливо гарний салат в поєднанні з відвареною картоплею або м’ясними стравами.
Кабачки дуже смачні в будь-якому їх приготуванні. Найпершим блюдом з кабачків навесні, практично у кожної господині, можна назвати смажені в борошні кабачки. Або його аналог – смажені кабачки в панірувальних сухарях. Після того, як вже наситилися смаженими кабачками, починаємо готувати різні салати, рагу і фаршировані кабачки.
Коли кабачки в достатку на городах, а на ринку і в супермаркеті вони коштують недорого, пора заготовити на зиму кілька баночок корисного овоча. Способів приготування салатів з маринованих кабачків багато, у кожної з вас, напевно, є свій улюблений рецепт. Наприклад, рецепт кабачкової ікри для мультиварки.
Пропоную для вас закусочний салат з кабачків з цибулею і з додаванням коріандру. Цей салат підходить до м’ясних і рибних страв.
Складові:
- кабачки – 600 г
- цибуля – 2 шт.
- рослинне масло – 50 мл
- вода – 50 мл
- яблучний оцет – 1 ст. л.
- білий цукор – 25 г
- сіль – 15 г
- часник – 2 зубчики
- кріп
- зелень селери
- молодий лук
- спеції за смаком
- коріандр – щіпка.
приготування
Сполосніть кабачки холодною водою, видаліть хвостики ножем. Нарізайте кабачки на смужки-брусочки середньої товщини.
У маленькому ковші або сковороді необхідно проварити кілька хвилин підготовлені кабачки.
Тим часом наріжте півкільцями або смужками ріпчасту цибулю, трохи петрушки, селери, молодої цибулі і часник.
Злийте з кабачків рідина (але не всю, залиште 50-70 мл), перекладіть в чисту ємність. Налийте до кабачків рослинне масло, яблучний оцет, нарізану зелень і цибулю. Додайте сіль, цукор, спеції.
Перемішайте наполовину готовий салат, накрийте зверху плоскою тарілкою і ущільните вантажем (банку з водою). Приберіть салат в холодильник на 4 години, а можна і на ніч. На ранок, стерилізовані банки наповнюйте щільно салатом. Залишається тільки простерилізувати кабачковий салат протягом 30 хвилин (обсяг банки 500 мл). Готовий салат закочуйте кришками, перевертайте верх дном, вкутуйте рушником. Зберігайте закусочний салат в коморі до зими.
- До речі, це салат можна вживати вже після ночі маринування, теж виходить смачно.
Господині на замітку:
- Список інгредієнтів салату можна поповнити: буде смачно, якщо додати 1-2 червоних болгарських перцю (його потрібно порізати соломкою і маринувати разом з кабачком і цибулею).
Рецепт і фото: Ельба.