Баклажани, приготовані по-індійськи, закуска проста і універсальна. Подайте її з макаронами, м’ясом, картоплею або просто намажте на хліб.
На балконі самотньо лежали три баклажана, два солодких перцю і парочка червоних помідорів – останні дари літа … По телевізору герой фільму «Танцюрист диско» проникливо співав: «Jimmy Jimmy Jimmy, Aajaе Aajaе!» Ех, приготую щось в індійському стилі – баклажани з безліччю овочів і спецій. Ця страва дуже схоже на баклажанну ікру, тільки індійський колорит надає йому чарівну пряність. Приготуйте і ви, здивуєте своїх рідних або гостей незвичайним стравою – баклажанами в індійському стилі, намазуючи їх на індійську корж або просто хліб, а потім можна разом і знайому з дитинства пісню заспівати: «Jimmy Jimmy Jimmy, Aajaе Aajaе!».
Складові:
- баклажани середнього розміру – 3 шт. (Близько 500 г)
- солодкий перець середнього розміру – 2 шт. (Близько 70 г)
- помідори середнього розміру – 4 шт. (Близько 120 г)
- ріпчаста цибуля середнього розміру – 1 шт. (Близько 60 г)
- гіркий червоний перець маленького розміру – 1/4 шт.
- імбир мелений сушений – 1/10 ч. л.
- коріандр мелений – 1/4 ч. л.
- каррі – 1/8 ч. л.
- чорний мелений перець – 1/4 ч. л.
- часник – 2 зубчики
- рослинне масло – 30 мл
- сіль за смаком.
приготування:
- Баклажани помити, відрізати хвостик, порізати середніми шматочками.
- Солодкий перець помити, видалити насіння, розрізавши його навпіл.
- Помідори помити, видалити плодоніжки, нарізати невеликими шматочками.
- Горький червоний перець помити, дрібно порізати.
- Часник очистити, помити, натерти на дрібній тертці.
- Ріпчасту цибулю намочити, так легше відділяється лушпиння від цибулини, очистити. Сполоснути цибулину холодною водою, нарізати дрібно.
- У невеликій чашці змішати всі необхідні спеції: коріандр, імбир, каррі, чорний перець.
- Перекрутити на м’ясорубці через велику решітку баклажани, помідори і солодкий перець.
- У товстостінній каструлі або казані розігріти на середньому вогні рослинна олія, на якому обсмажити дрібно порізану цибулю близько 3-х хвилин.
- До обсмаженого ріпчастої цибулі додати суміш спецій і дрібно нарізаний гіркий червоний перець, перемішати і обсмажити, постійно помішуючи, близько 3-х хвилин.
- Потім в казан з обсмаженою ріпчастою цибулею і спеціями додати перекручені через м’ясорубку помідори, солодкий перець і баклажани, посолити за смаком, добре перемішати. Потім вогонь зменшити на повільний і тушкувати овочі до готовності, до пастоподібного стану, не забуваючи помішувати час від часу.
- Приготовлені баклажани в індійському стилі остудити до теплого стану, додати дрібно натертий часник, перемішати. Готово, можна ласувати. Смачного!
Господині на замітку:
- Якщо баклажани старі, то краще їх очистити від шкірки.
- Якщо у Вас в наявності є кінза або зелень петрушки, то можна їх додати до баклажанів в індійському стилі, дрібно нарізавши.