Осінь – саме час для чайних посиденьок. А що якщо запросити своїх близьких подруг і за чашкою чаю з шалено смачним пирогом з сиру з яблуками і курагою згадати роки молоді ?! А згадати, думаю, є що! Переглядаючи фотографії з альбому, сколихнути в пам’яті приємні моменти, посміятися і посумувати трохи … Рецепт сирного пирога з яблуками є, залишилося тільки подзвонити і запросити подруг, а вони, я впевнена, будуть дуже раді Вашому дзвінку! Чи не губіться в цій метушні!
Складові:
для тесту:
- борошно пшеничне 2-го сорту – 50 г
- мука вівсяна – 50 г
- борошно житнє – 30 г
- масло вершкове (або вершковий маргарин) – 80 г
- розпушувач тесту – 2/3 чайної ложки
- яйце куряче – 1 штука
для сирної начинки:
- сир – 250 г
- цукор – пісок – 50 г
- курага – 60 г
для яблучної начинки:
- яблука – 300 г
- цукровий пісок – 1 столова ложка
для гранола:
- пелюстки мигдалю – 50 г
- вівсяні пластівці дрібні – 30 г
- цукор – пісок – 40 г
- мед натуральний – 1 столова ложка.
приготування
- Приготувати тісто. Для цього просіяти в чашку 3 види борошна, додати розпушувач тесту і перемішати.
- В іншій чашці збити вершкове масло з яйцем. Потім, додаючи порціями борошняну масу, замісити м’яке, еластичне тісто. Тісто загорнути в харчову плівку і помістити в холодильник на 30 хвилин.
- Приготувати яблучну начинку: яблука помити, почистити, видалити серцевину і нарізати невеликими кубиками. Яблучні кубики скласти в скляну ємність, придатну для використання в мікрохвильовій печі, додати цукор – пісок і перемішати.
- Скляну ємність з порізаними кубиками яблуками поставити в мікрохвильову піч, включити режим – мікрохвилі, потужність – 900 Вт, час – 5 хвилин. Начинку з яблук остудити.
- Приготувати гранола. Для цього змішати пелюстки мигдалю з вівсяними пластівцями. У сотейнику розтопити вершкове масло, додати мед і цукор – пісок, добре розмішати. Потім додати мигдально – вівсяну суміш і ретельно перемішати до однорідності. Гранола остудити.
- Приготувати сирну начинку. У сир додати цукор – пісок і розтерти з допомогою блендера. Курагу промити, обсушити і нарізати невеликими шматочками. Порізану курагу додати в сирну масу і перемішати.
- Форму для випічки вислати пергаментом. У форму викласти тісто, формуючи високі бортики.
- На шар тіста викласти сирну начинку, розрівняти.
- Сирну начинку накрити начинкою з яблук.
- Поверх яблучної начинки розподілити рівномірно приготовану гранола.
- Зайві бортики тесту красиво загорнути.
- Випікати пиріг з сиру з яблуками і курагою в духовці при 180 градусів близько 30 хвилин.
- Готовий сирно-яблучний пиріг остудити і потім розрізати на порції.
Господині на замітку:
- курагу в сирної начинки можна замінити родзинками.