Якщо ви любите страви з курячого філе, ймовірно, вам доводилося куштувати або готувати курячі рулетики. Як правило, їх роблять з відбитого м’яса птиці, в яке загортається начинка. Ось рецепти курячих рулетиків з оливками і рулетиков з чорносливом. Пропоную інший варіант приготування курячої грудки у вигляді круасанів з використанням готового листкового тіста.
Ця випічка неодмінно вас порадує своїм вишуканим смаком. Повірте, таке частування дуже швидко зникне зі стола. Адже воно як насіння – маленьке, хрустке і дуже смачне. До чаю, для перекусу і в дорогу – це кращий варіант. Можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді. Свого роду полегшена модифікація приготування пиріжків. Інакше це кулінарний виріб можна назвати круасанами з куркою. Отже, давайте приготуємо апетитне куряче філе в хрусткому листковому тісті, запечене в духовці.
Складові:
- куряче філе – 1 шт. (400-500г)
- листкове тісто – 2 листи (загальною вагою 500г)
- спеції, сіль – за смаком
- яйце – 1 шт.
- лляні насіння або кунжут для посипання.
Спосіб приготування
- Дістаємо заздалегідь з морозильної камери два листа готового листкового тіста і даємо розморозитися при кімнатній температурі протягом 30 хвилин. А тим часом підготуємо куряче філе. Трохи згодом можна включити духовку на 180 градусів, нехай гріється. Куряче філе нарізаємо на смужки шириною 2-3 см і довжиною близько 6 см. Посипаємо кожен шматочок сіллю і спеціями. У мене з спецій був чорний перець і карі. Можна також натерти м’ясо подрібненим часником.
- Листкове тісто нарізаємо тонкими смужками. На край кожної кладемо шматочок філе і загортаємо, немов сосиску в тісті або круасан.
- Ось такі різноманітні згортки у мене вийшли. Можна залишити краю курячого філе відкритими або ж заховати їх в тісто, як вам подобається.
- Яйце вбиваємо в миску і збовтуємо виделкою, злегка присолити. Однією стороною мачає в яйці отримані вироби з тіста і курячого філе.
- На деко стелимо пергамент. На нього викладаємо куряче філе в тесті. Посипаємо насінням льону або кунжуту. Ставимо в розігріту духовку випікатися 20 хвилин.
- Коли запечене куряче філе зарум’янилося, значить, воно готове. У процесі випічки вироби збільшуються в об’ємі і стають пишними.
- Виймаємо з духовки філе в тесті і подаємо до столу. Можна готувати цю страву заздалегідь і вживати в теплому або холодному вигляді. Буде в будь-якому випадку дуже смачно.
- Якщо вас цікавлять інші рецепти запеченого курячого філе, ви можете знайти їх на сторінках нашого сайту в рубриці рецептів з курячої грудки http://na-vilke.ru/category/bird/chicken-bird/fillet. Вдалих вам кулінарних відкриттів.
Господині на замітку:
- Круасани з курячого філе і листкового тіста можна посипати тертим сиром за 1-2 хвилини до того, як будете витягувати їх з духовки.