Якщо ви передбачлива господиня свята, то на вашому столі завжди знайдуться маленькі милі закусочкі, якими можуть себе розважити гості, чекаючи приходу всіх запрошених і початку свята. Це не повинно бути щось мудре, скоріше, навпаки. Міні закуски на один укус, які легко підчепити шпажкою або зубочисткою – це те, що потрібно! І готувати такі закуски теж досить швидко і просто. Але вони обов’язково запам’ятаються вашим гостям, і такий знак уваги обов’язково додасть плюсів до вашої репутації бездоганною і привітної господині. Піднос таких оладків і графин домашнього вина (або налитого в великий рустикальний глечик вина з пляшок), і вашим гостям є чим себе зайняти за обговоренням останніх новин і очікуванні інших запрошених. Картопляні оладки, за розміром трохи більше ніж монетка, присмачені кремом з сирного сиру і ікри тріски готуються швидко, особливо, якщо задіяти для приготування найбільшу сковороду в вашому домі. Пара змін – і ось вже перший піднос готовий до вживання, і ще навіть теплих закусок. З пилу, з жару, так би мовити. Холодними, однак, ці оладки не менше смачні! Вдалий рецепт тесту залишає оладки м’якими і тримають форму до кінця застілля. Ви і ваші гості неодмінно залишитеся задоволені цією закускою!
Інгредієнти на 6 порцій:
для оладок:
- 250 гр відвареної картоплі
- 1 ст.л. пшеничного борошна в / с
- 20 мл картопляного відвару
- 1 невелике яйце (2 кат)
- сіль за смаком
- 2 ст.л. сметани 15% жирності
- 3 ст.л. рослинного масла для смаження
для ікряним сиру:
- 80 мл сирного однорідного м’якого сиру
- 30 гр солоної ікри тріски
- 2 гілочки кропу
для приготування знадобиться:
- миска для змішування тіста,
- невелика миска для змішування начинки,
- широка сковорода,
- лопатка, столова ложка, виделка.
приготування
- Для смаження оладків поставити на середній вогонь сковороду, влити столову ложку рослинної олії і нагріти.
- Відварну картоплю розім’яти виделкою до однорідності, додавши картопляний відвар. Приготувати тісто, додавши до картоплі сметану, яйце, борошно і сіль. Ретельно вимішати картопляне тісто, воно повинно бути однорідним, без грудочок.
- Чайною ложкою отсаживать маленькі оладки на розігріту сковороду і обсмажувати по 1-2 хвилини на кожній стороні.
- Приготувати начинку. У невеликій мисці змішати виделкою до однорідності сирний сир і ікру тріски, начинку збити. Також можна спробувати використовувати недорогу ікру інших риб, щучью, наприклад.
- Для подачі викласти картопляні оладки на піднос або сервировочную дошку рядами. Зверху викласти по ¼ ч.л. ложки сирної начинки, прикрасити кропом. У кожен оладок увіткнути шпажку або зубочистку і подавати.
- Або ось ще один варіант подачі оладок з ікорним сиром. Смачного!
- У форматі міні і з різними сирними добавками можна готувати деруни, оладки з кабачків і т.д. Варіантів багато, а це лише ідея подачі закусочних оладок в міні-форматі.