Східний салат з болгарським перцем і інжиром має насичений кисло-солодкий смак, який оттеняется пікантність маслин. Заправляється закуска незвичайним соусом з помідора в олії зі східними спеціями, особливу нотку серед яких надає кориця, і виходить, ніби в меду, хоча цього інгредієнта в рецепті салату і не присутній. Дуже нагадує це блюдо з вигляду і текстурі тягучу східну солодкість і, без сумніву, здивує ваших гостей за святковим столом.
Інгредієнти на 2 порції:
- 1 великий болгарський перець червоного кольору
- 2 штуки свіжого інжиру
- 8-10 маслин
- 7-8 очищених волоських горіхів
- 1 зубчик часнику
- 1 великий соковитий і стиглий помідор
- рослинна олія
- чорний мелений перець
- мелена кориця
- 0,5 чайної ложки цукрового піску
- сіль за смаком
- зелень петрушки або кінзи для прикраси.
приготування
Болгарський перець сполосніть водою, видаліть серцевину, насіння і наріжте овоч довгими скибочками.
Налийте у велику сковороду стільки рослинного масла, щоб воно повністю покрило її дно, розігрійте його. Викладіть шматочки перцю.
Гасіть перець спочатку під кришкою 2-3 хвилини на невеликому вогні, а потім, трохи додавши, обсмажуйте з двох сторін до коричневих колесо до воза. Зніміть зі сковороди і залиште охолоджуватися.
Не дуже крупно порубати ножем волоські горіхи.
Вимийте інжир, зріжте жорсткі хвостики і наріжте його скибочками завтовшки приблизно 0,5 мм, а потім кожну скибочку ще на дві частини.
Очистіть зубчик часнику і натріть його на дрібній тертці. Якщо любите гострий часниковий смак, додайте 2 зубчики. Дайте йому постояти кілька хвилин на повітрі, вважається, що після цього в ньому повною мірою активізуються всі корисні речовини.
В цей час наріжте кружальцями маслини.
Далі ошпарьтеокропом помідор і відразу опустіть його в холодну воду. Потім зробіть хрестоподібний надріз у плодоніжки і зніміть шкірку. Натріть овоч на крупній тертці, щоб вийшло пюре.
Розігрійте масло, що залишилося на сковорідці після обсмажування перцю. Викладіть томатну масу, додайте цукор (він потрібен, щоб поліпшити кислий смак помідора і прибрати присмак вогкості), дрібку чорного перцю і дві щіпки меленої кориці, посоліть за смаком з розрахунку на весь салат.
Перемішайте і випарюйте рідина на сильному вогні приблизно хвилину, поки не вийде досить густий соус.
- Змішайте всі інгредієнти, заправте соусом і дайте настоятися протягом півгодини. Прикрасьте східний салат зеленню петрушки (кінзи) і подавайте до столу. Смачного!