Бульйони, особливо зварені з курки, вважаються більш корисними і легкими стравами, які підійдуть навіть для дитячого харчування.
Всі ми знаємо, що перші страви бажано готувати щодня – це і смачно, і поживно. Якщо звичні супи і борщі вам приїлися і хочеться чогось незвичайного, то спробуйте зварити курячий бульйон з омлетом і сухариками.
Цей дієтичний варіант першого готується швидше багатьох супів. Причому, складнощів немає ніяких – все дуже просто і зрозуміло. Але за рахунок цікавої подачі з нарізаним омлетом це блюдо з банального відразу перетворюється в оригінальне і вишукане.
Складові:
- філе куряче – 100 г
- хліб для сухариків – за смаком
- яйце куряче – 2 шт.
- сіль за смаком
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- рослинне масло – для смаження
- кріп – 1 пучок.
Спосіб приготування:
- Куряче філе нарізаємо довгими тонкими шматочками, перекладаємо в каструлю з водою і варимо 10 хвилин після закипання. Обов’язково видаляємо піну.
- В цей час займемося сухариками. Нарізаємо будь-який хліб на тости (у мене бородинський), і підсушують. Потім подрібнюємо невеликими кубиками.
- Яйця з дрібкою солі збиваємо виделкою в легку піну. На сковороді з невеликою кількістю рослинної олії смажимо 2 тоненьких омлету-млинчика.
- Цибулину чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо в каструлю з бульйоном.
- Млинці з яйця трохи охололи за цей час. Ріжемо їх як вам нравитс я- у мене вийшли у вигляді локшини.
- Тепер нарізаємо очищену моркву соломкою або ж просто трьом на тертці.
- У каструлю викладаємо морквину, подрібнений омлет. Солимо бульйон за смаком і варимо ще 5-7 хвилин на маленькому вогні.
- Зелень дрібно рубаємо і висипаємо до решти інгредієнтів. Вимикаємо плиту, накриваємо кришкою і даємо бульйону «відпочити» 3-4 хвилини.
- Розливаємо ароматне рідке блюдо по піалках або глибоких тарілках.
- Перед самою подачею порційно додаємо сухарики. Можна подати зі сметаною чи вершками.