Кожен кондитер, відданий своїй справі, вважає за краще пекти пісочне печиво з використанням вершкового масла, а не маргарину. Тільки в цьому випадку печиво вийде бездоганно розсипчастим, хрустким і смачним.
Ніжне печиво на основі пісочного тіста нагадує за смаком французьке «Шаблі». Воно абсолютно не містить яєць, розпушувача і готується на вершковому маслі. Пісочне тісто охолоджується перед випічкою. Цей спосіб дозволяє значно поліпшити якість готових виробів. Розсипчасте печиво виходить гладким і рівним. Солодке частування можна покрити айсінгом, глазур’ю або шоколадом. Для ефектної подачі частування частина печива оформляється мармеладом, який додає страві ошатний і незвичайний вид. Випічка довго зберігає прекрасні смакові якості, не черствіє і не вимагає герметичної упаковки. Таке ласощі можна приготувати напередодні свята, значно заощадивши собі дорогоцінний час. Наприклад, печиво у формі сердечок, буде доречно подати на День Всіх закоханих. Чи не правда, непоганий спосіб натяку другій половинці на свої найтепліші почуття?
Складові:
- вершкове масло – 160 г
- цукор (дрібний) або цукрова пудра – 55 г
- сіль за смаком
- борошно – 200-210 г
- мармелад – за смаком
- ванілін – ¼ ч. л.
Спосіб приготування
- Вершкове масло попередньо прогрійте до кімнатної температури і добре збийте з дрібним цукром або цукровою пудрою.
- Додайте в тісто сіль і просіяне борошно з ваніліном. Вимісити однорідне тісто. Довго замішувати масу не варто. Зайву борошно не додавайте, т. К. Тісто буде кришитися і погано розкочуватися.
- Покладіть пісочне тісто в пакет або загорніть харчовою плівкою. Покладіть його в холодильник на 45-50 хвилин. Якщо скористатися морозильною камерою, то досить 25-30 хвилин для охолодження маси.
- Розкачайте половину тіста в тонкий пласт, товщиною 0,3 мм, між двох аркушів паперу для випічки. Зніміть верхній шар паперу і наріжте формочкой сердечка.
- Наріжте охолоджений мармелад на невеликі кубики. Красиво виглядає випічка з різнокольоровим мармеладом або желейними цукерками.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Розкачайте другу частину пісочного тіста аналогічно. Виріжте гуртки. Зробіть в центрі кожної заготовки невеликий отвір круглої форми. Складіть все вироби на змащений олією і застелений папером для випічки деко. Охолодіть заготовки в холодильнику 20-25 хвилин.
- Випікайте печиво в нагрітій духовці 6-7 хвилин. Дістаньте випічку і вкладіть в підготовлені отвори в центрі по шматочку мармеладу. Готуйте вироби ще 5-6 хвилин до ніжно-золотистого кольору. Чи не передержіте печиво, т. К. Мармелад закипіти не повинен, а лише трохи розплавитися. Зніміть порції на блюдо і охолодіть. Подавайте печиво з улюбленим напоєм або чаєм.
Автор: tatka.