Щоб ваші страви були ароматними, підготуйте лимонну сіль. І додавайте її в страви з птиці, а також в овочеві салати.
Пропоную самостійно приготувати спецію, яка припаде до смаку, – лимонну сіль, чудову, ароматну і яскраву. Зберігається така сіль може вічно, її аромат не зникає, а залишається таким же чудовим, якщо тільки ви щільно закрили кришку на баночці. А яке блюдо приготувати, наситивши його неповторним смаком і ароматом лимонної солі, вирішувати вам! Ловіть кулінарну хвилю, фантазуйте і творіть!
Складові:
- морська сіль – 4 чайні ложки
- лимон – ½ штуки.
приготування
- Приготувати лимонну сіль. Для цього лимон добре помити, навіть сполоснути окропом і добре протерти чистою губкою для посуду, щоб очистити його від хімікатів, яким покривають лимони для транспортування. Добре обсушити.
- З чистого лимона зняти за допомогою дрібної терки цедру, намагаючись не зачіпати білий шар лимона.
- Зняту цедру лимона помістити в ступку, насипати туди необхідну кількість морської солі і добре перетерти сіль з цедрою за допомогою маточки. Якщо у вас немає ступки з товкачем, то просто перетріть лимонну цедру з морською сіллю чистими руками.
- Перетерту в ступці сіль з лимонною цедрою висипати на аркуш чистого паперу і добре просушити на повітрі протягом доби.
- Добре посушенную лимонну сіль насипати в чисту герметичну баночку.
Господині на замітку:
- зберігати лимонну сіль в темному прохолодному місці;
- при відсутності морської солі використовуйте кухонну;
- лимонна сіль – відмінна добавка для страв з курки і овочів, для салатних заправок.
Можна приготувати смажену картоплю з додаванням лимонної солі: великий картоплю почистити, помити і натерти на тертці довгою соломкою. Натертий соломкою картопля скласти в чашку і промити під проточною водою до прозорості, звільнивши його від зайвого крохмалю. Промитий картопля обсушити на рушник, а потім обсмажити на розпеченому рослинному маслі в казані до золотистого кольору. Обсмажену картоплю помістити на серветку, щоб видалити зайве рослинне масло. Потім смажену картоплю скласти в чашку, приправити за смаком лимонної сіллю, обережно перемішати.