Ідеальне тісто для млинців можна готувати з найрізноманітніших рецептами. Але тільки млинці, замішані на ряжанка, можуть похвалитися вершковим смаком і особливою ніжною консистенцією. Спробуйте!
Він і тягне, він і вабить, Ніжним запахом паморочить, Як тут можна втриматися, Щоб зі спокусою боротися?
Це про млинці, круглих і рум’яних, смачних і ситих. Навряд чи знайдеться людина, яка не любить млинці і встоїть перед спокусою покуштувати це чудове страву. Рецептів млинців безліч – вибирай на смак:
- млинці на молоці,
- млинці на сироватці,
- млинці на мінеральній воді …
Я поспішаю поділитися з вами рецептом млинців, замішаних на ряжанка. «Мереживні», тонкі, м’які, з ніжним ароматом топленого молока. Спечіть ці маленькі сонечка, що приносять додому тепло і затишок, порадуйте рідних. Прекрасний сніданок і апетитний перекус.
Складові:
- борошно пшеничне вищого сорту – 230 г
- ряжанка – 900 мл
- яйце куряче – 2 шт.
- цукор – пісок – 1 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
- розпушувач для тіста – ½ ч. л.
- рослинне масло рафінована – 4 ст. л.
- рослинне масло (для смаження) – 10 мл.
приготування:
- У глибоку велику чашку розбити яйця, додати сіль і цукор – пісок, добре збити віночком, до повного розчинення цукру.
- До збитою яєчною суміші влити ряжанку кімнатної температури, додати розпушувач для тіста, ретельно збити і залишити хвилин на 15. Поверхня суміші покриється пухирцями.
- У рідку частину млинцевого тесту просіяти необхідну кількість борошна і добре розмішати вінчиком, намагаючись, щоб не утворювалися грудочки. Тісто має вийти однорідної консистенції, не надто рідке, але і не густе. Приготоване млинцеве тісто залишити на 30 хвилин, щоб покращилася його структура.
- Після закінчення півгодини, перед випічкою млинців додати в тісто рослинне масло і добре збити віночком.
- Чисту, суху сковорідку для млинців розігріти на середньому вогні, змастивши за допомогою кулінарного пензлика невеликою кількістю рослинного масла. Порцію тесту для млинців налити на сковорідку, швидко рівномірно розподілити по поверхні тонким шаром. Смажити одну сторону до готовності – до зарум’янювання, потім за допомогою кондитерської широкої лопатки перевернути млинець на другу сторону і смажити до готовності. Пам’ятайте, що друга сторона млинця смажиться швидше.
- Готовий млинець відкинути зі сковороди на блюдо.
- Таким же чином спекти інші млинці, складаючи їх стопкою. Подавайте російське ласощі з джемом, згущеним молоком, сметаною, медом, шоколадним соусом. Смачного!
Господині на замітку:
- Обов’язково просівають борошно, це насичує її повітрям, що позитивно позначиться на легкості млинців.
- Для випічки млинців краще мати окрему сковорідку, бажано з антипригарним покриттям.
Автор: Lorchen