Гарячий шашлик гурмани віддають перевагу подавати з гострими соусами і з хрусткими кільцями маринованої цибулі. Щоб приготувати смачний маринована цибуля до шашлику, знадобиться всього кілька інгредієнтів і 20 хвилин вільного часу.
Пропоную приготувати мариновану цибулю до шашлику. Порцію такої чудової закуски можна захопити на пікнік, якщо ви збираєтеся смажити шашлик. Наприклад, свинячий шашлик на мінералці. Виходить дуже смачно, якщо доповнити маринованою цибулею салат Олів’є, вінегрет. При маринуванні по даним рецептом, цибулю втрачає гіркоту і набуває пікантний смак. Перед подачею до столу, до мариновані цибулі можна додати рубаний кріп або петрушку, а також шматочки помідорів.
Складові:
- цибуля ріпчаста – 250 г
маринад:
- вода – 170 мл
- лавровий лист – 1 шт.
- перець духмяний горошок – 5 шт.
- перець чорний горошок – 5 шт.
- гвоздика – 2 шт.
- коріандр насіння – 0,5 ч.л.
- оцет столовий – 50 мл.
Спосіб приготування
- Лук будемо маринувати в гарячому маринаді. Для цього, перш за все, приготуємо маринад. У сотейник налийте воду і столовий оцет. Додайте сіль, цукор, лавровий лист, перець чорний і запашний горошком, насіння коріандру. Надішліть на вогонь. Помішуючи, щоб розчинилися сіль і цукор, закип’ятити, проваріть маринад на невеликому вогні 2-3 хвилини.
- А поки, підготуємо ріпчасту цибулю. Використовуємо цибулю хорошої якості. Розмір не має значення. Очистіть від лушпиння, промийте в холодній воді і обсушити паперовою серветкою. Візьміть гострий ніж і наріжте тонкими кільцями або півкільцями.
- Підберіть підходящу ємність для маринування. Лук акуратно розділіть на колечка (хоча, можна цього не робити), і покладіть в глибоку ємність. На кільця цибулі налийте гарячий маринад разом зі спеціями і ложечку соняшникової олії. Злегка притисніть цибульні кільця, щоб вони покрилися маринадом. Можна покласти зверху невеликий вантаж, наприклад, півлітрову баночку з водою. Залиште при кімнатній температурі на 1-1,5 години. Після накрийте кришкою і відправте на зберігання в холодильник.
- Маринована цибуля для шашлику готовий. Подавайте до шашлику, до м’ясних і рибних страв зі свіжою зеленню.
Смачного!
Господині на замітку:
- Можна маринувати для шашлику червона цибуля, на столі він виглядає дуже красиво.
- Оцет для цього рецепта краще використовувати яблучний – він корисніший і смачніший.
- Якщо ви противник оцту, використовуйте замість нього лимонну кислоту (для цього рецепта знадобиться 1 чайна ложка). Також можете спробувати з лимонним соком.
Автор: Світлана Закревська