Якість заявлених в меню страв і рівень обслуговування – головні показники роботи будь-якого ресторану. Престиж ресторанної кухні забезпечується поєднанням таких факторів, як кваліфікація і талант кухаря, наявність сучасного обладнання, а також використання високоякісних продуктів. Однак пошук хороших продуктів харчування – процес складний і, як правило, вимагає співпраці зі спеціалізованими «каналами». Адже закупівлями в супермаркеті, на ринку або на продуктовій базі багатьом закладам обмежитися не вийде. Особливо, якщо ресторан пропонує відвідувачу щось особливе і специфічне. Наприклад, екологічно чисту оленину. До того ж, нестабільність цін вносить свої корективи в запланований бюджет закупівель.
Ці та інші проблеми вирішує надійний постачальник продуктів, який, в залежності від спеціалізації, забезпечує ресторан всією необхідною продукцією або певною категорією товарів.
Так, саме постачальник продуктів – як основних, навколо яких будується кулінарна концепція закладу (наприклад, риба для страв в’єтнамської кухні), так і другорядних (мука, яйця та інші «витратні» продукти) – впливає на формування репутації ресторану. Адже якість кожного інгредієнта має значення.
Вибір постачальника
Вибір компанії-постачальника залежить, перш за все, від меню закладу. Оптові закупівлі продуктів харчування здійснюються у тих компаній, які мають у своєму розпорядженні відповідними сертифікатами якості, а їх товари завжди відповідають санітарно-епідеміологічним нормам. Вирішальне значення має і дотримання оптимальних умов зберігання продукції. Так, при виборі постачальника закупник орієнтується на такі чинники:
- терміни і регулярність поставок;
- умови транспортування продукції (наявність автотранспорту, спеціального холодильного обладнання і т.д.);
- своєчасність поставок продукції на об’єкт;
- обсяги продукції;
- можливість заміни позицій;
- досвід роботи на ринку HoReCa.
Дилер, у якого є певна спеціалізація, знає про свою продукцію абсолютно все і відповідально стежить за її якістю. Так, натуральні компоненти поставляються з далеких від промисловості екологічно чистих регіонів. Дичина і риба розвиваються і живуть виключно в природних умовах, а всі вироби (різні делікатеси, готові закуски) виробляються з натуральної сировини. Цим забезпечується збереження унікального природного складу продукції і незрівнянний смак готових страв. Наприклад, якщо заклад пропонує відвідувачам унікальну авторську кухню, якість продуктів, – будь то м’ясо, риба, морепродукти або ягоди, – має бути першокласним. Саме таким постачальникам довіряють ресторани високого класу обслуговування.
Чому вигідно працювати з постачальниками-фахівцями?
1) Компанія, що постачає заклад громадського харчування продуктами, забезпечує найбільш ефективні, індивідуальні для різних категорій продукції, умови зберігання і доставки.
2) Серйозний постачальник повністю організовує і забезпечує доставку в строк завдяки власній складської і транспортної логістики.
3) постачальних компаній формує для кожного клієнта індивідуальну продуктову корзину, що оптимізує процес обслуговування.
Постійним клієнтам пропонуються доступні ціни та гнучка система знижок і всі умови для тривалого і продуктивного співробітництва.