Борщ з горохом – досить незвичайне і рідкісне блюдо. Тому про нього мало хто знає. Мій дідусь завжди виходив з положення, замінюючи одні продукти іншими для приготування страв. І ось коли він задумував варити борщ, а в будинку не виявлялося квасолі, в хід йшов горох. Ніде більше я не їла такого борщу. Але повірте, це перша страва завжди виходило наваристим, ароматним, смачним і дуже ситним.
Готувати в точності по дідусева рецептом я ймовірно вже не зможу, так як варити буду борщ в мультиварці, а тут все набагато простіше. Виходить відмінне перша страва. Пропоную і вам звернути увагу на горох як на складову частину борщу. І використовувати цей оновлений рецепт, схожий на рецепт борщу з куркою в мультиварці, для чергового обіду.
Складові:
- картопля – 3-4 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- буряк – 1 шт.
- горох – 1 м / стакан
- томатний сік або заправка – 500 мл
- цукор, сіль, перець – за смаком
- рослинна олія
- зелень
- капуста – близько 250 г
- вода – 2-2,5 л
- часник.
Спосіб приготування:
- Як приготувати червоний український борщ з горохом в мультиварці? Для початку підготуємо овочі. Буряк натираємо на крупній тертці. З морквою чинимо також, цибулю нарізаємо дрібно. Відправляємо овочі в чашу мультиварки. Наливаємо рослинне масло і включаємо режим «Жарка» на 10 хвилин. Закриваємо кришку. Періодами потрібно перемішувати вміст чаші, щоб не пригоріло.
- Овочі обсмажити. Тепер приступимо до подальшого приготування.
- Картоплю нарізаємо і відправляємо його в чашу.
- Горох заздалегідь потрібно залити окропом на кілька годин. Але якщо немає багато часу, можна потримати його біля півгодини. Головне, щоб горох був залитий саме окропом. Тоді він швидше вариться. Зливаємо воду з гороху і викладаємо його до решти інгредієнтів.
- Сиплемо сіль, перець мелений, а також кидаємо запашний перець горошком.
- Заливаємо все водою. Включаємо режим «Суп», якщо готуєте борщ в мультиварці Редмонд. Час приготування 1,5 години. Але якщо ви готуєте в інший мультиварці, можливо доведеться скористатися програмою «Гасіння». За 1,5 години горох повинен повністю зваритися, якщо він гарної якості і його заздалегідь замочити.
- Отже, за 20-30 хвилин до закінчення приготування можна додавати нашатковану капусту.
- Через 10 хвилин вливаємо томат. Чекаємо закінчення програми. Доводимо борщ в мультиварці до потрібного смаку, додаючи цукор, і якщо потрібно сіль.
- Після сигналу про закінчення приготування, кладемо в готовий борщ рубану, свіжу зелень, а також подрібнений часник. Даємо страві настоятися. Можна використовувати для цього програму підтримки тепла. Через 20-30 хвилин борщ буде повністю готовий до вживання. Смачний і наваристий борщ з горохом подавайте зі сметаною.
- Тепер ви знаєте, як зварити пісний борщ в мультиварці з додаванням гороху замість квасолі.
Господині на замітку:
- Замість гороху в борщ можна покласти сочевицю, яку також необхідно попередньо замочити у воді.
- Борщ вийде смачнішим і насиченим, якщо на початку приготування додати 300-500 г дрібно нарубаного м’яса (свинячого, яловичого, курячого).