Якщо молоді кабачки входять в список ваших улюблених овочів і вам подобається кабачкова ікра з овочами, в якій відчувається кожен окремий шматочок – мій рецепт вам точно припаде до смаку. Неодмінна умова – готувати таку закуску пропоную в мультиварці, тому що тільки це чарівна каструля здатна смажити і томити самостійно в заданому температурному режимі. Зрозуміло, дуже смачну ікру з молодих кабачків з томатами можна приготувати в справжній російській печі, коли все обсмажені інгредієнти тужать протягом тривалого часу. Але на жаль, у мене немає російської печі, зате мультиварка Redmond в наявності!
Складові:
- кабачки молоді зелені – 2-4 шт.
- цибуля ріпчаста червоний / білий – 1 шт.
- базилік свіжий – 1-2 гілочки
- кінза свіжа – пучок
- часник молодий – 1 головка
- помідори очищені в томатному соку – 1 банка
- сіль + мелений перець – за смаком
- оливкова олія – 1/3 склянки.
Як приготувати кабачкову ікру / закуску в мультиварці
- Молоді кабачки помити, висушити серветкою і нарізати на невеликі кубики. Але форма нарізки може бути будь-який виключно на ваш смак і бажанням.
- Солодкий перець і цибулю очистити і також нарізати на невеликі шматочки. Головку молодого часнику очистити від жорстких верхніх шарів і розрізати впоперек. Старий часник розібрати на зубки, почистити і розрізати уздовж.
- У чашу мультиварки налити 2-3 столові ложки оливкової олії, висипати нарізані кабачки, цибуля і часник. Встановити чашу в мультиварку, запустити програму / режим «Жарка» на 15 хвилин (за замовчуванням). Смажити овочі при відкритій і закритій кришці – не має значення.
- Дрібно нарізати кінзу і листочки базиліка, додати до готуються овочам. Обсмажені протягом 10-15 хвилин кабачки з цибулею і часником виглядають приблизно так:
- Помідори очищені в томатному соусі подрібнити при необхідності, посипати сіллю, меленим перцем + додати половинку чайної ложки цукрового піску.
- Томатну суміш перемішати і вилити в чашу мультиварки. Акуратно змішати овочі з помідорами, рясно полити оливковою олією, закрити кришку мультиварки і встановити програму / режим «Томление» на 1 годину.
- Після сигналу про завершення приготування, залишити кабачкову ікру / закуску на режимі «Підігрів» на 15-30 хвилин. Готова овочева суміш, томлена в мультиварці, виглядає ось так:
- Якщо планується тривале зберігання кабачкової ікри, необхідно підготувати банки і кришки тут вам стане в нагоді стаття про стерилізацію банок і кришок. Розкласти закуску в гарячому вигляді в стерилізований посуд, щільно закрити кришками, остудити і поставити на зберігання в прохолодне і темне місце. Кабачкову ікру можна зберігати до 30-ти днів. Таке невелике час зберігання обумовлено тим, що ми не додавали оцет. Якщо плануєте зберігати кабачкову ікру довше, зробіть поправку в рецептурі.
- Готову кабачкову ікру / закуску вживати після охолодження + охолодження як окрему закуску, намазку на свіжий хліб або в якості холодного гарнір до рибних і м’ясних страв.