Як же здорово посидіти в колі друзів або рідних за чашкою чаю або кави з смачним шматочком домашнього тортика. Цей чудовий десерт ніколи не залишав нікого байдужим до себе. Торт – головні ласощі на дні народження, будь-якому святі чи торжестві. Хочете ще більше здивувати гостей здавалося б звичайним тортом. Приготуйте торт у формі серця, і захоплені вигуки подруг забезпечені. Любителям шоколаду і смаку кокоса напевно припаде до смаку пропонований рецепт торта. Він має щільну шоколадну структуру, приємний ніжний смак і запах шоколаду.
Час приготування -2 години.
Інгредієнти для торта діаметром 25 см:
для коржів:
- борошно – 1 склянка
- яйце куряче – 4 шт.
- масло вершкове – 250 гр.
- какао порошок – 4 ст. ложки
- цукор – 2/3 склянки
- молоко – 4 ст. ложки
- розпушувач – 2 ч. ложки
- ванільний цукор – 1 пакетик (10 г)
для кокосового крему:
- крупа манна – ½ склянки
- молоко – 0,5 літра
- цукор – 4 ст. ложки
- масло вершкове – 150 г
- стружка кокосова – 200 г
- ванільний цукор – 1 пакетик (10 г)
для глазурі:
- шоколад чорний – 100 г.
Рецепт приготування торта
З’єднайте в ємності масло з цукром.
Добре розітріть або збийте міксером.
По одному додайте яйця, кожен раз добре збиваючи.
Потім в масу влийте молоко, додайте борошно, змішане з розпушувачем і какао.
Збийте масу до однорідної гладкої консистенції.
Перекладіть її в роз’ємну форму для випічки, дно застеліть пергаментним папером.
Поставте в розігріту до 180 ⁰С духовку і випікайте близько 30-40 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною паличкою. Для цього проколіть нею корж, якщо паличка суха – значить корж готовий. При випічці верх коржа може трохи лопнути, це не страшно, тому що після покриття торта шоколадом, це не буде помітно і не вплине на якість десерту.
Тепер займіться приготуванням крему. Його можна приготувати також під час випічки коржа. Молоко налийте в каструлю і поставте на вогонь. Коли воно закипить, всипте тонкою цівкою манку і цукор і варіть до готовності.
Дайте їй охолонути. Потім додайте олію, кокосову стружку і ванільний цукор (або ванілін на кінчику ножа).
Збийте масу міксером. Кокосовий крем готовий.
Далі займіться складанням торта. Корж остудіть, і розрізати вздовж на 2 рівні частини.
У роз’ємну форму покладіть нижню частину коржа. Можна додатково просочити його сиропом (вишневим, малиновим або якимось іншим).
Зверху викладіть весь крем.
Накрийте другою половиною коржа.
Поставте шоколадний торт в холодильник на 1-2 години (можна залишити його на ніч в холодильнику). Потім акуратно вийміть його з форми. Плитку шоколаду розламати на шматочки, покладіть в невелику каструлю і поставте на вогонь.
Періодично помішуючи, розтопіть шоколад.
За допомогою лопатки нанесіть шоколад на торт.
Шоколадний торт оформлений. Наріжте порційними шматочками і подавайте до чаю або кави. Приємного чаювання!
Готувала «Шоколадний торт з кокосовим кремом» ANET83