Незвичайний стейк з капусти насправді готується просто. Переконайтеся в цьому.
Якщо Ви з тих людей, для яких «без капусти в будинку порожньо, без капусти жити не смачно», ви знаєте, як приготувати капустяні оладки, то і цей рецепт точно для Вас. 4 інгредієнта і качан капусти, пару хвилин для приготування – махання ножем і пензликом, потім півгодини в духовці, і смачне овочеве блюдо, простий гарнір, який гідний навіть званного вечері, на Вашому столі.
Складові:
- капуста білокачанна свіжа – 1 качан (близько 1 кілограма)
- масло рослинне – близько 50 мл
- суміш спецій (коріандр, гіркий перець, базилік і інші) – за смаком
- сіль за смаком
- чорний мелений перець – за смаком.
Рецепт приготування
- Качан капусти очистити від зіпсованих, пошкоджених і брудних листя, помити. Вимитий качан капусти нарізати на «стейки» – кола товщиною не менше, ніж 1 сантиметр.
- Кожен капустяний «стейк» рясно за допомогою силіконової пензлика змастити з двох сторін рослинним маслом і посипати до смаку сіллю, приправами на Ваш вибір і чорним меленим перцем.
- На деко, який попередньо необхідно вистелити папером для випічки, викласти змащені олією капустяні «стейки».
- Запікати «стейки» з капусти в розігрітій до 200 градусів духовці 15 хвилин. Потім обережно за допомогою силіконової лопатки перевернути на іншу сторону і запікати далі ще хвилин 15. Але орієнтуйтеся на роботу Вашої духовки.
- Декілька порад:
- капусту краще використовувати щільних сортів;
- використовуйте суміш спецій за Вашим смаком;
- готові «стейки» з капусти можна змастити натертим часником;
- також можна приготувати інші печені овочі.