У Канаді та Америці панкейкі також популярні, як в Росії оладки і млинці. Їх також смажать на сковороді, використовуючи невелику кількість масла.
На північноамериканському континенті, пишні і ніжні панкейкі з рум’яною скоринкою, знайшли не менше захоплених шанувальників, ніж в Росії тонкі млинці і повітряні оладки. Готують їх зазвичай на ланч, а подають традиційно з кленовим сиропом, яблучним джемом або з полунично-вершковим соусом. Основними інгредієнтами класичних панкейк є молоко, яйце, цукор, розпушувач, пшеничне борошно. Іноді тісто готують на кефірі, або з невеликою кількістю сметани. У більш складних рецептах можна зустріти такі компоненти, як банан, терта гарбуз, шматочки ягід. Рецепт, пропонований мною, відрізняється використанням не тільки пшеничного, а й кукурудзяного борошна, в співвідношенні приблизно 1: 1. Кукурудзяне борошно наділяє млинці більш яскравим кольором і зовсім іншим, незвичайним смаком. Кукурудзяні панкейкі – це смачний і ситний сніданок для всієї родини, який готується легко і просто.
Складові:
- яйце куряче – 2 шт.
- борошно пшеничне – 135 г
- борошно кукурудзяне – 125 г
- сіль – 1 ч. л.
- цукор – 2 ст. л.
- розпушувач – 1 ч. л.
- олія соняшникова – 30 г
- молоко – 200 мл
- олія соняшникова – для смаження.
Спосіб приготування
У глибокій мисці змішайте молоко, сіль, цукор, курячі яйця. Збийте вінчиком до однорідності.
Налийте соняшникову олію. Ретельно перемішайте.
Пшеничне борошно змішайте з розпушувачем. Насипте кукурудзяну і пшеничну муку в молочну суміш. Перемішайте до однорідної консистенції. Тісто вийде, як густа сметана.
Змастіть сковороду соняшниковою олією і добре розігрійте. Викладіть порцію тесту в центр сковороди. Обсмажте з обох боків до золотистого кольору, на невеликому вогні.
Кукурудзяні панкейкі готові.
- Гарячу випічку подайте до солодкого столу. Буде смачно, якщо панкейкі полити сметаною, медом, кисло-солодким джемом, розтопленим шоколадом, згущеним молоком. Можна ласощі облагородити, прикрасивши полуницею і збитими вершками.
Господині на замітку:
- Приготуйте кукурудзяна печиво, якщо залишилася борошно.
- Панкейкі можуть вийти дуже смачними і корисними, якщо їх приготувати з вівсяної муки, додавши в тісто трохи моркви, тертої на дрібній тертці. Такі панкейкі смажать на розпеченій сухій сковороді.
- Бажано використовувати сковороду з антипригарним покриттям, щоб панкейкі не прилипли і мали хрустку рум’яної скоринки.