Ситний і апетитний сніданок – відмінний початок дня. І краще яєчні на ранок поки ще нічого не придумали. Пропоную урізноманітнити звичний всім рецепт.
Це неймовірно проста і смачна яєчня з помідорами і болгарським перцем, яка виходить соковитою і ароматною. Як готувати цю страву? Тут все просто – нарізати і обсмажити. Важлива перевага такої яєчні – не потрібно купувати дорогі продукти, досить звичайних овочів, що є у вашому холодильнику.
Таке блюдо з легкістю можна зробити на сніданок або полуденок – для цього буде потрібно всього 15-20 хвилин. Яскравий вид яєчні з перцем, помідорами і зеленню напевно сподобається всім. Особливо тим, кому вже набридла банальна смажена яєчня з сиром.
Рецепт приготування передбачає включення гострого перцю чилі, але якщо ви готуєте для дітей, то краще не використовувати цей пекучий продукт.
Складові:
- яйце куряче – 4 шт.
- помідор – 1-2 шт.
- болгарський перець – 1-2 шт.
- рослинне масло – 2 ст.л.
- сіль, спеції – за смаком
- зелена цибуля і зелень – за смаком.
Як приготувати:
У болгарського перцю зріжте кришечки і очистіть його від насіння, а потім – промийте у воді. Наріжте овоч середніми кубиками. У сковороду влийте рослинне масло і пасеруйте в ньому кубики болгарського перцю на середньому вогні.
Промийте помідори і також наріжте середніми кубиками. Додайте через 2-3 хвилини в сковороду до перцю і злегка присолите, щоб томатна нарізка швидше випустила сік. Обсмажуйте близько 3-5 хвилин.
Як тільки овочі стануть м’якими – зробіть в них невеликі поглиблення лопаткою і вбийте туди курячі яйця, намагаючись не розбити жовток.
Промийте зелень і подрібніть її ножем. Акуратно всипте її по краю сковороди на ще не застиглі білки яєць. Жовтки посипте улюбленої сухий приправою: розмарином, базиліком, чебрецем і т.д. Як зробити так, щоб не запеклася жовтки? Помістіть сковороду на повільний вогонь і накрийте кришкою на 2 хвилини, а після кришку зніміть.
- Смажте яєчню близько 5-6 хвилин і подавайте до столу, злегка розрізавши плівку на жовтках і звільнивши їх.
- Приготовану страву так і манить своїм привабливим виглядом. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Подавати яєчню з овочами краще прямо в сковороді – так і жовтки залишаться цілими, і блюдо буде повільніше остигати. В такому випадку перед тим, як смажити, підберіть відповідну за розміром сковороди підставку.