Апетитні тарталетки, фаршировані грибним паштетом, – відмінне блюдо і для торжества і для сімейної вечері.
Тарталетки з грибами – закуска, яка чимось нагадує грибний жульєн, але без додавання м’яса і без запікання. У страві присутній соковитий і апетитний вершковий аромат, а також неймовірно тонкий смак смажених грибочків. Таке частування в вафельних стаканчиках відмінно смакує під міцні напої і барвисто виглядає на будь-якому святковому столі.
Для приготування підійдуть будь-які гриби – печериці, гливи і т.д., крім маслянистих сортів. Замість сметани можна використовувати вершки або топлене вершкове масло.
Складові:
- печериці – 300 г
- рослинне масло – 30 мл
- вафельні тарталетки – 8-10 шт.
- сметана – 100 г
- загущувач для вершків – 5 г
- сіль і зелень за смаком.
Як приготувати:
- Гриби очистіть від забруднень і ретельно промийте в воді. Наріжте великими шматочками. http://na-vilke.ru/kak-chistit-shampinony.html – тут докладніше про підготовку печериць.
- Влийте в сотейник або казан рослинна олія і обсмажте в ньому грибну нарізку протягом 7-10 хвилин. Замість рослинного масла можна використовувати вершкове, але тоді його не потрібно додавати при пюрірованіі грибного паштету.
- Як тільки печериці придбають рум’яної скоринки – зніміть ємність з вогню і відкладіть в окрему піалу стільки шматочків, скільки і тарталеток.
- Всипте решту просмажене грибну нарізку в ємність з високими бортиками, додайте сметану, сіль і загущувач для вершків.
- Пюріруйте блендером до однорідності.
- Отриманим паштетом наповніть тарталетки до верху, можна з невеликою гіркою.
- Викладіть на кожну тарталетки шматочок обсмаженого гриба і помістіть на зелений лист салату або будь-яку іншу зелень, яка покриває тарілку для подачі.
- Подавайте блюдо як охолодженим, так і теплим – воно смачно в будь-якому стані.