Сьогодні на нашому столі сяє яскравими фарбами апетитне і корисне блюдо з репертуару французької кухні – соте, приготоване з кабачків з додаванням моркви, болгарського перцю, цибулі, томатів.
Овочеве соте в мультиварці з кабачків – смачне, корисне і швидке блюдо для всієї родини. Воно схоже на рагу, але при цьому готується з більших шматків овочів. Його можна піднести як самостійну страву або ж, як гарнір до м’яса, картоплі, пасті, каш.
Основні режими, які я використовую – жарка і гасіння. Можна зупинитися на програмі «Жарка», але при цьому доведеться періодично перемішувати вміст чаші. А ось «Гасіння» допоможе вам не відволікатися від своїх справ так часто.
Складові:
- кабачки – 1 кг
- помідори – 500 г
- перець болгарський – 250 г
- морква – 150 г
- цибуля – 150 г
- часник – 2-3 зуб.
- сіль перець
- зелень
- рослинна олія.
Спосіб приготування
- Цибулю і моркву нарізаємо не дрібний шматками.
- Помідори натираємо на тертці. Можна також їх збити блендером, попередньо видаливши шкірку. А можна просто нарізати шматочками.
- У чашу мультиварки викладаємо моркву і цибулю. Наливаємо рослинне масло і готуємо на режимі «Жарка» 5-10 хвилин до зарум’янювання.
- Додаємо томат. Смажимо все ще хвилин 5.
- Томатна основа для соте готова.
- Кабачки нарізаємо кружечками, а потім кожен кружок ще на чотири частини. Викладаємо в чашу.
- Нарізаємо шматочками болгарський перець, відправляємо в чашу. Додаємо сіль і чорний перець. Також я завжди в страви з томатом додаю трохи цукру, щоб пом’якшити кислоту. Для аромату кинемо ще й запашного перцю дві горошини.
- Ретельно перемішуємо і включаємо режим «Гасіння» 25 хвилин.
- Готуємо до сигналу. Часу на приготування може піти більше або менше в залежності від якості овочів і потужності мультиварки. Коли соте готове, додамо в нього подрібнений часник.
- І, звичайно, кинемо свіжу рубану зелень.
- Вийшло дуже смачне літнє блюдо для великої родини. Подаємо його як гарнір або самостійна страва. До речі нам, на відміну від французів, звичніше іншу назву. Ось, порівняйте – кабачкова ікра в мультиварці.
- А ще можна соте з кабачків законсервувати, додавши на це кількість інгредієнтів 3-4 ст. л. оцту 9%. Використовувати тільки пропарені банки і кришки!
На замітку
- Я вважаю це блюдо виключно річним, тому готую його зі свіжих овочів. Особливо тут цінні свіжі томати. З ними соте виходить дуже смачним і натуральним. А ось томатну пасту додавати я б не радила. Вийде зовсім інший смаковий ефект.
- У овочеве соте можна додати і шматочки баклажанів. Не забудьте баклажани попередньо відмочити в підсоленій воді, щоб не відчувалася гіркота.