Всі ми родом з дитинства – там і сонце тепліше, і люди добріші, і їжа найсмачніша. Напевно, саме тому для мене немає нічого кращого, ніж вуха з голови коропа. Щоб зварити її, не потрібні ніякі дорогі інгредієнти, але за смаком з нею не зрівняється жоден делікатес.
Ви пробували хоч раз юшку з пшоном з голови коропа, яка була приготовлена на багатті? Чи не пробували? Ось і даремно! Дане блюдо виходить просто неймовірно смачним. Зрозуміло, що в домашніх умовах вуха не зробиш, але я розповім, як зварити не менше чудове страву в мультиварці. Цей рецепт стане в нагоді, коли ви запікаєте коропа з овочами. Ви можете в цьому випадку залишити рибну голову для супу.
Мене дуже часто брав батько на риболовлю. Якось йому подобалося, коли я допомагала, та й не нудно зі мною, напевно, йому було. А мені цей процес доставляв стільки емоцій і вражень, що на все життя вистачило цих спогадів з дитинства. Крім трепету від того, що батько ось-ось витягне чергову рибку з води, запам’ятався ще й момент приготування юшки, яку ми завжди варили. Яка ж вона смачна виходила!
Складові:
- голова коропа – 1 шт.
- цибулина (велика) – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- пшоно – 50 г.
Як приготувати:
- Наповнимо чашу мультиварки водою і викладемо вимиту під струменем води голову коропа. Але перед тим як варити обов’язково видаляємо з неї зябра.
- До риби додамо очищену і нарізану великими кільцями цибулину.
- Потім очистимо й наріжемо морква. Також викладемо її в чашу.
- Те ж саме проробимо і з картоплею.
- Всипаємо сіль. Додаємо промите пшоно.
- Також, для більшого аромату і смаку, можна додати кріп або петрушку. Кришку мультиварки закриємо і виставимо режим «Суп» на мультиварці. Час приготування 30-40 хвилин. Коли пройде зазначений час, не забудьте процідити суп через марлю або сито.
І ще один момент, якщо ви варите юшку з цілої риби, тоді потрібно обов’язково відокремити рибне м’ясо від кістки.
- Юшка з голови коропа готова! Поспішайте здивувати своїх домочадців або запрошених гостей дивним рибним супом.