Справжній дієтичний омлет виходить тільки тоді, якщо його запікати, а не смажити. Багато господинь для запікання використовують деко, але я рекомендую скляні банки. У вас є можливість на власні очі побачити результат.
Скільки б не було вам років – Потрібно їсти вам омлет!
Омлет, це ніжне блюдо, приготоване з злегка збитих яєць, яке давно підкорило світ. Адже він – чудовий сніданок, така собі паличка-виручалочка. Він поживний. З’ївши його, довго зберігається відчуття ситості. Він простий у приготуванні, його легко може зробити навіть дитина шкільного віку. Впевнена, що ви готуєте омлет класичним способом, на сковороді. Наприклад, як в рецепті омлету з яловичиною. Я пропоную вам відійти від загальноприйнятого зразка і приготувати омлет в банку і в духовці! Та ще з моцарелою і томатами! Запевняю, смачніше ви ще не пробували – ніжний, повітряний, корисний. Відмінне блюдо для ситного сніданку! Ну що, по баночці омлету ?!
Складові:
- яйця курячі – 2 штуки
- молоко – 2 столові ложки
- вершкове масло – ½ чайної ложки
- моцарелла – 3-4 кульки mini
- сіль за смаком
для прикрас:
- помідори черрі – 5 штук
- морська сіль – щіпка
а також:
- банка об’ємом близько 200 мл – 1 штука.
приготування:
- Яйця розбити в невелику чашку і злегка збити за допомогою кулінарного віночка.
- Застава смачного омлету – правильно вибрані яйця. Використовуйте для приготування омлету свіжі добірні яйця, бажано домашні. Свіжість можна легко перевірити, опустивши яєчко в склянку з холодною водою. Свіже яйце потоне. Якщо ж воно спливе тупим кутом догори, то яйце вже не першої свіжості, але воно може бути використано для приготування. А якщо яйце спливло – воно не придатне, його краще викинути.
Яйця рекомендується зберігати в холодильнику при температурі нижче 6 ° C.
- У яєчну масу додати молоко кімнатної температури і знову добре збити до однорідності за допомогою віночка.
- Кульки моцарели порізати невеликими шматочками і додати в омлетну масу.
- Також в омлетну масу додати розтоплене вершкове масло, посолити за смаком і добре розмішати.
- Потім перелити в чисту банку.
Рекомендується готувати відразу, в іншому випадку омлет вийде не пишним, а важким.
- Банку з омлетной масою поставити в ємність, придатну для використання в духовці, з холодною водою. Води повинно бути по рівень омлетной маси в скляній банці.
- Ємність з водою і вміщеній в неї банкою з омлетной масою, ставимо в холодну духовку і запікаємо при температурі 180 градусів, близько 20 хвилин до загустіння.
- Помідори черрі помити, обсушити кухонним рушником. Помідори помістити в банку поверх загустілого омлету, посипати їх морською сіллю і відправити знову в духовку на 5 хвилин.
- Вийняти банку з приготованим омлетом з духовки і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Бажано, щоб всі продукти, які використовуються для приготування цієї страви, були кімнатної температури.
- Якщо у Вас немає кулінарного віночка, використовуйте вилку. Збивати омлетну масу міксером або блендером не рекомендую.