Дозвольте передати вам незвичайний урок ліплення, який не має нічого спільного з ліпленням з пластиліну. Сьогодні ми будемо ліпити пінетки з кондитерської мастики, щоб прикрасити торт для дівчинки.
Торт, якщо він красиво прикрашений, стає найбільше запам’ятався моментом будь-якого торжества, і особливо дитячого свята. Як його декору можна використовувати різні квіти або фігурки з цукрової мастики, які ліпляться вручну. Наприклад, для маленької дівчинки прикрасою торта можуть бути рюші, метелики, квіточки, і, звичайно ж, ніжні пінетки з бантом. За допомогою харчових барвників ми легко зможемо пофарбувати мастику в потрібний нам колір. В даному випадку, черевички з мастики будуть ніжно-рожевими. Якщо ви готуєте торт до дня народження хлопчика, мастику для туфельок-пінеток можна зробити блакитну, коричневу або світло-зелене.
Складові:
- цукрова пудра – 150-200 г
- маршмеллоу – 80 г
- масло вершкове – 20 г
- харчові барвники.
Як зробити пінетки з мастики
- Мастика з цукрової пудри і маршмеллоу відмінно підходить для ліплення фігурок, квітів і т. П. Вона еластична, добре тримає форму, повільніше сохне, під час роботи не прилипає до рук і не розтріскується. Необхідна кількість маршмеллоу помістіть в посуд для мікрохвильової печі (більшого обсягу). Додайте вершкове масло і відправте в мікрохвильовку на 35-45 секунд (при повній потужності). Порада: для мастики бажано використовувати маршмеллоу білого кольору.
- За цей час маршмеллоу збільшиться в об’ємі. Суміш добре перемішайте до однорідного стану.
- В отриману масу частинами введіть просіяне цукрову пудру. Ретельно перемішайте ложкою.
- Коли мастика трохи загусне, перенесіть на робочу поверхню (посипану крохмалем або цукровою пудрою) і замісіть як звичайне тісто. Готова цукрова мастика з маршмеллоу повинна бути м’якою, еластичною і не липнути до рук. Скачайте в кулю і загорніть в харчову плівку. Помістіть в холодильник на 10-20 хвилин для «відпочинку». Також вам може бути цікавий інший майстер-клас приготування мастики з маршмеллоу.
- Підготуйте шаблон для пінеток. Він складається з двох частин: підошви та бічній частині. Виріжте деталі.
- Використовуючи харчові барвники (гелеві або сухі), пофарбуйте мастику в необхідні кольори, ретельно вимішуючи до однорідності.
- Тепер почнемо ліпити пінетки з мастики. Для цього шматок мастики розкачайте в пласт, товщиною 3 5 мм. Зверху прикладіть шаблон і акуратно виріжте необхідні деталі. По краю кожної деталі, використовуючи стек (або зубочисткою), імітуйте шов.
- З’єднайте підошву і боковину між собою. Для кращого склеювання, місця стику змочуйте невеликою кількістю води за допомогою маленької пензлика. Щоб вся «конструкція» не розвалилася і висохла в потрібному положенні, заповніть внутрішність пінетки шматками харчової плівки.
- Виконайте застібку у вигляді гудзики або квіточки контрастного відтінку. Приклейте до основної деталі.
- Використовуючи вирубки, виріжте декор у вигляді квітів різних відтінків. Також приклейте до пінетки, прикрасивши, таким чином, носок. Готові пінетки з цукрової мастики залиште в сухому приміщенні сушитися. Залежно від температури, ця процедура може зайняти від 5-7 годин і до доби. Порада: з цукрової мастики також можна виготовити різні квіти і листя, цифри і банти, які не будуть зайвими на святковому торті.
- Щоб торт для дівчинки був нарядно, його боки можна прикрасити рюшами. Їх можна також виготовити з цукрової мастики. Для цього шматок мастики розкачайте в пласт товщиною 3-5 мм. Круглої вирубкою з зубчастими краями виріжте заготовку.
- Використовуючи круглу вирубку меншого розміру, виріжте центральну частину отриманої деталі. Отриману заготівлю (стрічку) надріжте з одного боку.
- Використовуючи стек, розгладьте зубчасті краї деталі, щоб вони стали трохи тонше і хвилястий.
- Також за допомогою інструменту уважно (щоб не розірвати) продавите край рюші і надайте опуклість. Це дозволить деталям виглядати найбільш натурально. Аналогічно приготуйте необхідну кількість рюшів. Торт буде гарніше, якщо його буде оточувати не один, а кілька рядів рюш різних відтінків (з переходом кольору).
- Сушити готові рюші з цукрової мастики необхідно на рівній поверхні (круглої форми), викладені в тій послідовності, в якій вони будуть знаходитися на торті. У цент підношення бажано покласти тарілку або кришку, що дорівнює діаметру майбутнього торта. Це полегшить розташування рюш, і вони висохнуть в «потрібному» положенні, зберігаючи ідеальний вигин. Поки заготовки ще «сирі», ви можете їм надати бажану хвилястість. Залиште деталі на кілька годин в сухому приміщенні, щоб вони добре зміцнилися.
- Коли всі деталі «зміцняться», можете ними прикрасити святковий торт. Порада: вироби з цукрової мастики не люблять «мокрих» кремів. Тому ідеальним покриттям торта в цьому випадку є: збиті вершки, масляний крем або та ж мастика.
Поради:
- Щоб мастика з маршмеллоу вийшла ідеальною, необхідно використовувати фабричну цукрову пудру, самого дрібного помелу.
- При відсутності гелевих барвників (харчових) їх можна замінити сухими, попередньо розбавивши невеликою кількістю горілки або води.
- Щоб уникнути висихання, готова мастика з маршмеллоу повинна зберігатися в закритому контейнері або пакеті. Пролежавши в холодильнику пару днів, мастика не втратить своїх якостей.
- Вироби з цукрової мастики бояться високої вологості, тому сушити і зберігати їх необхідно в сухому приміщенні.
- Якщо в мастику додати какао-порошок, то вона вийде приємного коричневого відтінку.