Кресс-салат – однорічна трав’яниста пряна рослина, що володіє приємним терпким смаком. Використовується в свіжому вигляді в якості приправи до овочевих салатів.
Наша сім’я відкрила для себе цю рослину минулого літа. Посіяли крес-салат на крихітному ділянці на дачній грядці. Він швидко зійшов і підріс на 5 см. Потім постійно додавали цю травичку в літні овочеві салати.
Як виявилося, виростити крес-салат в домашніх умовах на підвіконні не складе великих труднощів і потребують мінімальних зусиль. Особливо це актуально в зимовий і весняний періоди, коли організм відчуває потребу у вітамінах. Доведеться всього лише купити невеликий стандартний пакетик з насінням.
Взяти невеликий лоток, застелити його дно ватою в шар товщиною 1-2 см. Вату полити теплою водою так, щоб сама вата намочити рясно, але при цьому в лотку вода не стояла. На вату рівномірно висипати насіння з пакетика.
Лоток поставити в світле місце – на підвіконня сонячної сторони або під штучне підсвічування від лампи. Незабаром насіння набухнуть і дадуть сходи. Не забувайте рясно зволожувати вату один раз в день водою кімнатної температури.
Через 5-7 днів можна додавати паростки крес-салату в овочеві домашні салати.