Пропоную приготувати смачний, ніжний манний суп з морквяним галушками. Це перша страва дійсно дуже смачне. Його можна готувати як на воді, так і на курячому бульйоні.
Завдяки манній крупі, суп набуває особливого смаку і консистенцію. А ось галушки – це родзинка цієї страви, оскільки готуються вони з додаванням моркви. Вийшли у мене галушки помаранчеві, з цікавим смаком, а текстура їх повітряна.
Складові:
- вода або бульйон – 1,8 л
- цибуля – 1 шт.
- морква (не крупніше) – 2-3 шт.
- картопля – 1-2 шт.
- часник – 1-2 зубчики
- яйце – 1 шт.
- борошно – близько 4 ст.л.
- манна крупа – 2 ст.л.
- каррі, сіль, перець
- зелень.
Спосіб приготування супу
- Ставимо воду (або бульйон) на вогонь. Доводимо до кипіння і відправляємо нарізану картоплю. Варимо його до готовності.
- Моркву натираємо на дрібній тертці і пасеруємо до м’якості.
- Поки пассеровка готується, додаємо в каструлю з готовою картоплею і киплячим бульйоном манну крупу.
- Викладаємо пассеровку з моркви в каструлю, залишивши повну столову ложку для приготування галушок.
- Тепер приготуємо пассеровку з лука.
- Додамо готовий цибулю в манний суп. Не забудьте посолити підлозі готову страву, додати лавровий лист і запашний перець.
- Поки манна крупа вариться разом з іншими інгредієнтами, приготуємо галушки. Для цього викладаємо пасеровані моркву в глибокий посуд.
- Вбиваємо яйце.
- Додаємо сіль і каррі для смаку і кольору.
- Можна налити 2-3 столових ложки води. Потім всипаємо частинами борошно і замішуємо тісто негусто. Таке, як на оладки.
- Тісто вийшло в’язке, його потрібно брати ложкою.
- Прийшов час відправляти тісто в киплячий манний суп. Для цього в чашку наливаємо воду і опускаємо чайну або десертну ложку. Потім набираємо невелику кількість тіста і відправляємо в суп. Таким чином, маса не буде прилипати до ложки, якщо вона постійно буде мокра.
- Варимо овочевий суп ще 5-7 хвилин разом з галушками. Потім додаємо зелень і дрібно нарізаний часник. Знімаємо готову страву з вогню. Накриваємо кришкою і даємо настоятися 10-15 хвилин. Морквяні галушки вийшли дивовижними, яскравими і незвичайними.
- Подавати суп з манною крупою і галушками найкраще зі сметаною. Смачного.
На замітку
- Галушки можна приготувати з іншими інгредієнтами, наприклад, з пасерованим гарбузом або буряком. Наприклад, ось рецепт супу з кунжутним галушками. Можна експериментувати в цьому напрямку досить довго. Адже продуктів, придатних для рецепта маса. Спеції теж можна додавати на свій смак і настрою.
- Манна крупа додається в першу страву для того, щоб воно стало густішим і ситніше.