Листковий салат з курячим філе і огірками, поданий порційно, виглядає не гірше вишуканих ресторанних страв.
Салат «Ніжний» – чудове блюдо, яке готується в лічені хвилини, якщо у вас вже є в наявності відварене куряче філе. Така закуска прекрасно підійде для тих, хто вважає за краще білкову їжу. Він чудово вписується в дієту Дюка, однак майонез в цьому випадку краще всього використовувати низькокалорійний або замінити його не дуже жирної сметаною, густим йогуртом.
Такий салат можна подати на великодній стіл, адже в ньому якраз використовується головний символ великого християнського свята – яйця! Одно-два перепелиних яйця як раз додають страві привабливості, і воно виходить схожим на гніздо перепілки.
Складові:
- відварене куряче філе – 100 г
- огірок – 0,5 шт.
- плавлений сирок – 0,5 шт.
- перепелине яйце – 2 шт.
- майонез – 1 ч.л.
- сіль за смаком.
Спосіб приготування
Якщо у вас сире куряче філе, то відваріть його в підсоленій воді протягом 25-30 хвилин до готовності і обов’язково остудіть. Це можна зробити швидше, якщо нарізати філе невеликими кубиками і викласти на тарілку. Також відваріть перепелині яйця протягом 6-7 хвилин. Цього часу їм цілком вистачить, щоб зварити круто. Різко остудіть відварені яйця в крижаній воді і зчистити з них шкаралупу. Знову промийте очищені яйця в воді, щоб виключити потрапляння навіть дрібних крупинок від шкаралупи.
Охолоджену нарізку курячого філе перемішайте з 1/3 ч.л. майонезу і викладіть в кулінарне кільце на тарілку, посолити і злегка притиснувши зверху ложкою.
На великій тертці натріть свіжий огірок і посоліть. Обов’язково почекайте 2-3 хвилини, щоб виділилася рідина, і злегка відіжміть огіркову нарізку рукою. Змішайте її з 1/3 ч.л. майонезу і викладіть в кулінарне кільце.
Твердий плавлений сир натріть на крупній тертці і також змішайте з майонезом, що залишився.
Викладіть його на шар з огірка. Злегка притисніть ложечкою, посоліть і акуратно зніміть кільце.
- На сформований салат викладіть очищені відварні перепелині яйця. Ось стаття про час варіння яєць http://na-vilke.ru/kak-i-skolko-varit-yajca.html, про перепелині там теж є. Прикрасьте блюдо гілочкою свіжої зелені, наприклад, петрушки. Приємного вам апетиту!
Господині на замітку:
- Куряче філе можна замінити мисом птиці з будь-якої частини тушки, знявши обов’язково шкіру. А якщо вам не важливі калорійність і дієтично, то замість відвареного спробуйте покласти копчене – виходить не менш смачно.