Листкові закусочні млинці з сиром і зеленню в корені відрізняються від класичних російських млинців не тільки способом приготування, але і текстурою, і смаком.
Любителям всіляких млинців і їх варіацій, пропоную додати в кулінарну скарбничку ще один оригінальний спосіб приготування популярного ласощі. Листкові млинці з сиром і зеленню – це мармурове переплетення смачною начинки з ніжним пластичним тестом, яке дарує незабутню смакову гармонію. За смаком ці млинці виходять злегка солоними, тому їх можна подавати на стіл як закуску, або є замість хліба з іншими стравами. Процес приготування листкових млинців зовсім не трудомісткий, а продукти нам знадобляться самі звичайні і доступні.
Складові:
для тесту:
- борошно – 360 г
- вода – 200 г
- яйце куряче – 2 шт.
- сіль – 1 ч.л.
- масло рослинне – 50 мл
начинка:
- базилік – 1/2 пучка
- петрушка – 1/2 пучка
- сир твердих сортів – 150 г.
приготування
- У миску просіяти борошно, вбити яйця, додати сіль і влити рослинне масло. Все розмішати.
- У борошно влити гарячу воду і швидко розмішувати. Викласти тісто на стіл і місити масу до утворення гладкого, крутого тіста.
- Тісто загорнути в плівку, покласти в холодильник на 30 хвилин.
- Готове тісто розділити на 3 шматки. Кожен шматок розкачати в тонкий пласт.
- Змастити рослинним маслом.
- Зелень дрібно нарізати.
- Посипати рівномірно зеленню.
- Зверху посипати сиром.
- Згорнути тісто з начинкою рулетом.
- Рулет розрізати на 3 рівних шматка. Місця зрізу зліпити.
- Поставити брусок на дошку зрізом вниз і придавити долонею.
- Присипати борошном і розкачати коржі. Якщо тісто буде рватися і начинка виступати назовні, то це місце присипати борошном.
- Смажити листкові млинці на сковороді в рослинному маслі по 2 хвилини з кожного боку. Сир, що знаходиться всередині, буде поступово плавитися, і, з’єднуючись з тестом, буде утворювати апетитну хрустку скоринку млинців. Подавати готову страву найкраще в гарячому вигляді, хоча навіть після охолодження млинці не менше хороші.
Господині на замітку:
- Замість базиліка і петрушки в млинці можна покласти рубаний кріп – вийде не менш смачно.