Я помітила, що з настанням холодів, моєму організму потрібно щось гостреньке. І щоб йому догодити і порадувати, вирішила я приготувати фунчозу з морквою та огірками. Фунчоза – одне з популярних страв азіатської кухні. Це відмінна закуска і в свято, і в будні. Адже ласує цієї кришталевої рисової вермішеллю, просякнутої пахощами спецій, просто одне задоволення. Закуска надзвичайно смачна, пікантна і корисна, адже фунчоза – джерело цінних поживних речовин, вітамінів і мікроелементів. Мій шлунок залишився вельми задоволений і просив повторення банкету. А Ви не бажаєте побалувати себе вишуканими ласощами ?!
Складові:
- фунчоза (бобова вермішель) – 200 г
- морква середнього розміру – 1 штука (близько 100 г)
- огірок свіжий – 2 штуки (близько 120 г)
- солодкий перець червоного кольору – 1 штука (близько 50 г)
- заправка для фунчози по-корейськи – 1 пакетик (80 г)
- сіль за смаком.
приготування
- Фунчозу помістити в глибоку ємність і залити окропом, щоб вода повністю покривала вермішель. Закрити ємність з фунчозой кришкою і залишити на 10 хвилин у гарячій воді. Потім Фунчозу відкинути на друшляк і промити добре холодною кип’яченою водою. Дати воді добре стекти, перекласти вермішель в глибоку чашку.
- Щоб раціонально витрачати час, займемося підготовкою овочів, поки бобова вермішель пропарюється. Моркву почистити, помити. Натерти моркву соломкою. Потім руками добре перетерти руками до появи соку.
- Огірки помити. Натерти огірки соломкою.
- Солодкий перець помити, видалити насіння і плодоніжки, нарізати тонкою соломкою.
- Часник почистити, помити, натерти на дрібній тертці.
- До фунчозу додати натерті соломкою огірки з морквою, солодкий перець, дрібно натертий часник і фабричну заправку для фунчози по-корейськи. Всі інгредієнти слід добре перемішати. Спробувати на смак, при необхідності присолити.
- Приготований салат з фунчозой і овочами залишити настоюватися на мінімум годину, потім перекласти в келихи, тарталетки або салатник і подавати.
Господині на замітку:
- Якщо фунчоза занадто довга, її можна порізати після замочування в гарячій воді.
- Чим більше салат настоюється, тим більш насиченим виходить смак.
- Заправку для фунчози можна приготувати самим. Вона складається з рослинного масла, імбиру, коріандру, рисового оцту, гіркого перцю і солі.
- Якщо у вас не знайшлося свіжих огірків, їх можна замінити на мариновані.