Пюре із зеленого гороху «Орегон» відрізняється від пюре зі звичайного жовтого гороху особливо ніжною, кремообразной текстурою і злегка солодкуватим смаком. Особливо воно подобається дітям.
Якщо варити горохове пюре з зеленого гороху «Орегон» в мультиварці KAMBROOK, вам не доведеться довго стояти біля плити, безперервно помішувати вариться горох і стежити за тим, щоб він рівномірно проварити, і при цьому не википіла вода.
Мультиварка KAMBROOK має потрібну функцію під назвою «медленноварке», зручну для приготування гороху, а також всіх бобових, які вимагають тривалого варіння. В цьому режимі мультиварка варить продукти довго, від двох до десяти годин (час задається самостійно) під тиском, при слабкому кипінні. У режимі «медленноварке» дуже зручно також варити холодець.
Складові:
- колотий зелений горох «Орегон» торгової марки «Містраль» – 220 г
- вода питна – 400 мл
- вершкове масло – 65 г
- сіль – 1 ч. л.
Рецепт приготування:
- Спочатку ретельно промийте горох в декількох водах, кожен раз зливаючи каламутну воду і заливаючи горох, свіжою порцією чистої води. Чистий горох процідіть, останню каламутну воду вилийте, а горох перекладіть в чашу мультиварки KAMBROOK. Горох залийте чистою холодною питною водою, покладіть вершкове масло, додайте сіль.
- Закрийте кришку мультиварки, поверніть важіль, встановлений на кришці, вліво, щоб заблокувати її від випадкового відкриття при роботі мультиварки під тиском. У меню виберіть кнопку «Медленоварка», задайте час роботи – 2 години, натисніть «Старт».
- Після закінчення часу, мультиварка подасть вам сигнал про закінчення приготування. Дочекайтеся, коли тиск в мультиварці повністю знизиться, потім відкрийте кришку. Ось так виглядає готове пюре з зеленого гороху «Орегон».
- Спочатку вам здасться, що горох зовсім розварився, тому що горошини зберегли свою форму, але це тільки перше враження. Просто перемішайте пюре і ви переконаєтеся, що воно прекрасно зварилася, горох розварився, а пюре набуло кремообразную текстуру. Горохове пюре викладіть на тарілку через сервировочное кільце.
- Прикрасьте горохове пюре кільцями солодкого перцю і гілочкою кропу. До горохового пюре подайте злегка підсоленій часточки авокадо.
Господині на замітку:
- Горохове пюре вийде ще смачніше, якщо перед початком варіння додати до бобів невелику кількість (приблизно 300 г) подрібненого м’яса.
- А ще можна приготувати пиріжки з горохом в духовці з заправкою з часнику.