Нагетси з курячого філе не мають ніякої історії. Напевно, це пов’язано з тим, що їх використовують у всіх фаст-фудах додаючи в булочки різного роду. Без сумніву, така їжа не є корисною, однак, якщо готувати нагетси будинку, то і переживати щодо якості продуктів не варто.
Курячі нагетси в домашніх умовах – це блюдо, яке користується величезним попитом у чоловічої половини населення. Адже, як відомо, багато чоловіків просто жити не можуть без м’яса. А нам, жінкам, щоб хоч якось урізноманітнити звичне смажене м’ясо, доводитися вигадувати різні страви. Особисто для мене нагетси з курячого філе стали своєрідною паличкою-виручалочкою. Адже готувати їх досить легко, а якщо використовувати не куряче філе, а свинину то м’ясо буде ще духмяний і ситніше.
Готуємо курячі нагетси в домашніх умовах
М’ясо для цього блюдаможно використовувати будь-: свиняче, куряче, яловиче. Але мені до смаку і швидкості приготування більше подобаються нагетси саме з курячого філе. Воно ніжне, інше жорстке, як свиняче.
Інгредієнти для курячих Наггетс в домашніх умовах:
- 400 г курячого філе
- 1 яйце
- 50 г паприки
- 1 пачка панірувальних сухарів
- масло для смаження
Курячі нагетси в домашніх умовах – покрокове приготування
Перш за все в мисці з’єднаємо яйце з паприкою.
Куряче філе ретельно миємо. Якщо є шкура, то видалимо її. Наріжемо куряче філе тонкими смужками.
Ретельно їх посолити, поперчити.
Кожен шматочок курячого філе вмочимо в яєчний кляр, а потім в панірувальні сухарі.
У сковороді нагріємо рослинне масло. Обсмажити нагетси з курячого філе до готовності.
Подавати блюдо можна з кетчупом, остреньким соусом, соусом тартар, кисло-солодким або вершковим.
Нагетси з домашнім соусом
Соус тартар для курячих Наггетс
Складові:
- 50 мл рослинного масла без запаху
- 3 варених яйця
- 1 ч.л. гірчиці
- 2 ч.л. лимонного соку
- 2 мариновані огірки
- зелена цибуля – за смаком
- сіль за смаком
- Яєчні жовтки розім’яти виделкою, додати лимонний сік, гірчицю, масло і збити віночком до стану крему.
- Додати нарізані огірки, зелену цибулю, сіль.
- Перемішати і поставити в холодильник на 1 годину.
Кисло-солодкий соус для курячих Наггетс
Складові:
- 150 г кетчупу або томатної пасти
- 50 мл оцту (або за смаком)
- 100 г цукру (або за смаком)
- 1 цибулина
- 2 см кореня імбиру
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ст.л. крохмалю (або борошна)
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. рослинного масла
- Імбир натерти на дрібній тертці, цибулю дрібно нашаткувати. Обсмажити на рослинному маслі.
- Закип’ятити воду, додати цукор, оцет і розмішати до повного розчинення цукру.
- Додати соєвий соус, томатну пасту і довести до кипіння.
- Додати обсмажену цибулю з імбиром і часник.
- Додати борошно або крохмаль, довести до кипіння і варити, поки маса стане гущі.
- Процідити і остудити.
Вершковий соус для курячих Наггетс
Складові:
- 150 г вершкового сиру
- 1 ст.л. густої сметани з гіркою
- 1 ст.л. зерновий гірчиці
- 2-3 зубчики часнику
- сіль за смаком
- Часник подрібнити.
- З’єднати всі продукти і перемішати.
- Поставити в холодильник на 1 годину.
Калорійність домашніх курячих Наггетс (без соусу) – 270 ккал
Автор: Вероніка Кравцова, г. Запорожье
Стиль автора збережено