Пропоную спекти смачне і гарне ласощі для всієї родини – пісочний коржики. Ароматна випічка з горіхами і білої помадкою сподобається всім малюкам і не тільки. Дорослі із задоволенням поласують за чашкою ароматного чаю або кави. Такі пісочний коржики відмінно підійдуть до солодкого дитячого столу і навіть до святкового.
На сайті також є недорогий рецепт пісочного печива на маргарині з какао і ваніліном. Воно простіше в приготуванні і по продуктовому складу, дуже смачне і розсипчасте.
Обов’язково спробуйте приготувати пісочний коржики з цього перевіреного рецепту! Вам сподобається, обіцяю! Тепер починаємо.
Необхідні інгредієнти для пісочних коржиків:
тісто:
- Борошно пшеничне – 250 г
- Масло вершкове – 125 г
- Цукор – 50 г
- Курячий жовток – 2 шт
- Ванілін – 1 г (на кінчику ножа)
- Розпушувач – 1 ч.л.
помадка:
- Білок – 2 шт
- Цукор – 100 г
- Сік лимона – 1 ст.л.
- Горіхи волоські – 50 г
Пісочні коржики з горіхами – покрокове приготування
Масло, попередньо, потримайте при кімнатній температурі, щоб воно розм’якшилися. У глибокому посуді міксером або електричним віночком збийте вершкове масло з цукром.
Не обов’язково використовувати вершкове масло, можна взяти маргарин хорошої якості. Практично для будь-якої випічки добре підходить маргарин «Пампушка».
Додайте курячі жовтки і розітріть до однорідної маси.
Борошно просійте і змішайте з розпушувачем. Борошняну суміш і ванілін додайте до яєчно-масляної суміші і замісити м’яке тісто.
Повинен вийти м’який, що не твердий клубочок тесту для пісочних коржиків.
В іншій високій посуді збийте холодні білки до стійкої піни. Додайте невеликими порціями цукор. Збивати при цьому не переставайте, поки не введете весь цукор. В кінці налийте лимонний сік і ще раз добре збийте.
Як правильно підготувати білки, ви можете прочитати в рецепті білкового крему для торта і трубочок.
Подпиліть борошном робочу дошку або силіконовий килимок. Викладіть тісто і розкачайте в не надто тонкий пласт (5-7 мм). За допомогою формочок різного діаметру виріжте кружечок великого діаметра, а маленької формою виріжте серцевину.
Можна використовувати велику склянку і чарочку або взяти формочки у вигляді тварин, якщо робите для малюків.
Заготовки для пісочних коржиків викладіть на металевий лист. Збиті білки помістіть в кондитерський мішок і прикрасьте коржики зверху. Посипте дрібно нарубаними волоськими горіхами.
Надішліть в гарячу духовку на 200 градусів на 15 хвилин, щоб висохла помадка.
Пісочні коржики з горіхами готові. Тепер остудіть і приємного вам чаювання!
Рецепт пісочного коржиків готувала Світлана.