Гостренькі, холодні і хрусткі – бомба! Ідеальна грузинська закуска на всі випадки життя і практично до всіх страв – до картоплі, м’яса і риби, як інгредієнт для салатів і як самостійне блюдо.
Зелені помідори фарширують гострої овочевий суміш і, як правило, солять в банках. Суміш овочів може варіюватися в залежності від ваших уподобань, але цибулю, моркву і гострий перець – основні. Для засолювання підійдуть як зелені, так і бурі, але щільні і пружні плоди.
Розсіл для помідорів готується з розрахунку 2 ст.л. солі на 1 л води.
Складові:
- 5 кг зелених помідорів
- 3 пучка листового селери (за бажанням)
- 3 великих пучка петрушки
- 2-3 шт гострого перцю
- 2-3 цибулини
- 2-3 моркви
- 2 головки часнику
- 3-4 парасольки кропу
- 3 л води
- 6 ст.л. солі
Приготування гострих фаршированих зелених помідорів на зиму:
- Моркву натріть на тертці (краще на великій), цибулю наріжте півкільцями або четвертинками. Стебла селери можна подрібнити в кухонному комбайні або акуратно натерти на крупній тертці, щоб було більше соку і аромату, але також можна нарізати звичайним способом. Дрібно порубати ножем часник і петрушку. Перемішайте всі овочі, злегка посолити і ще раз перемішати.
- Помідори вимити, кілька разів змінюючи воду, і обсушити на рушник. На кожному зробити хрестоподібний глибокий надріз ножем. Якщо плоди невеликі, можна зробити один надріз. Слідкуйте за тим, щоб не розрізати плід до кінця, інакше начинка не буде в ньому триматися.
- Нафаршіруйте помідори овочевою начинкою, уклавши її в надрізи.
- Підготовлені помідори щільно укласти в підготовлені чисті банки або каструлю, перекладаючи парасольками кропу.
- У воду додати сіль, закип’ятити і залити помідори. Накрити кришкою і витримати при кімнатній температурі 3-4 дні. За цей час фаршировані помідори стануть м’якше. Після чого фаршировані зелені помідори можна прибрати на зберігання в підвал.
Ще рецепти заготовок на зиму:
- Заготівля калини на зиму
- Яблука мочені: 4 унікальних рецепта
- Як заморозити зелень на зиму
- Мед з лимоном і імбиром
- Соус для піци на зиму
- Варена аджика з яблуками
- Бурякова заправка для борщу
- Кетчуп «Анкл Бенс»
- Синенькі по-грузинськи на зиму
- Різані помідори з цибулею на зиму
Смачного!