Прості інгредієнти, легкість в приготуванні тіста, нескладні інструкції – і який результат! Смачна пориста м’якоть і піджареної корочка – сподобатися всім домочадцям. Такий хліб власного виробництва в сто раз краще покупного. Обходиться недорого і позбавляє від необхідності бігти в магазин.
Кругла біла булка, випечена в мультиварці, виходить пишною і по масі такий же, як магазинна. Хліб можна змастити і маслом, і гірчицею. Можна робити бутерброди. Подавати до чаю з варенням.
Хліб з висівками
Інгредієнти для випічки білого хліба:
- Борошно – 450 г (це 3,5 склянки);
- Цукор – 3 стіл. ложок;
- Сіль – 2 ч. Ложка;
- Вода – 1 високий стакан;
- Дріжджі – половина стандартного пакетика.
- Олія соняшникова хорошої якості – 2 краплі для змащення дна
Як приготувати білий дріжджовий хліб в мультиварці
1. Приготування тесту.
Приготуйте півсклянки теплої води. Чи не перегрівайте, дріжджі гинуть в гарячій воді. Не використовуйте холодну – тісто не підніметься. Насипте в стакан половину пачки сухих дріжджів. Ретельно перемішайте. Додайте цукор і ложку солі. Залиште на 5-8 хвилин.
У цей час можна приготувати борошно. Дістаньте глибоку миску для замісу тіста. Насипте в неї необхідну кількість борошна.
Влийте, помішуючи виделкою, півсклянки води. Сюди ж додайте суміш з дріжджами.
Все добре перемішайте.
Накрийте чашу рушником і поставте в найтепліше в вашому домі місце: на батарею, на остигаючу плиту. Зачекайте годину.
Перевірте тісто, якщо воно піднялося в 2-3 рази, можна приступати до приготування хліба. Якщо немає, то пам’ятайте його руками, і поставте назад ще на півгодини.
Перш ніж випікати, обов’язково пам’ятайте тісто руками. Насипте на стіл борошно, викладіть тісто з чаші. І мисліть так, щоб воно досягло потрібної консистенції. При необхідності можна підсипати борошна. Якщо борошна буде недостатньо, м’якоть вийти сирої, а хліб не стане пишним.
Хліб гірчичний в хлібопічці
2. Випікаємо білий дріжджовий хліб в мультиварці
Готуємо мультиварку. Кілька крапель олії достатньо, щоб змастити всю поверхню чаші і стінки на висоту 20 см.
Готуємо тісто. До випікання воно повинно ще постояти в теплі і різко піднятися.
Покладіть тісто в мультиварку і включіть підігрів.
10 хвилин потому можна вимкнути. Почекайте півгодини. За цей час тісто підніметься до розмірів майбутньої булки хліба.
Приступаємо до випікання: режим «Випічка», час – 60 хвилин.
Перевертаємо хліб. І ставимо ще хвилин на 40.
Білий дріжджовий хліб в мультиварці готовий.
Викладаємо на тарілку і подаємо до столу. Перш ніж розрізати на шматочки, почекайте трохи, хай буханець охолоне.
Сирний хліб в мультиварці з зеленню