Останнім часом для своїх домочадців я самостійно печу до чаю якісь смаколики – зимовий настрій має повозитися з борошном у гарячій духовки або включити хлібопічку і, одним лише натисненням на кнопку, наповнити будинок неймовірними ароматами свіжої домашньої випічки.
У зв’язку з тим, що зовсім скоро настане Різдво, я вирішила приготувати смачний різдвяний кекс в хлібопічці. У нього я традиційно додам великий і солодкий родзинки, а готовий різдвяний кекс посиплю Нета цукровою пудрою (спеціальна магазинна солодка суміш).
Для посилення кольору, в кекс можна додати мелений шафран – випічка набуде більш насичений жовтий відтінок, а для різноманітності смаків – різні сухфорукти і цукати на ваш смак.
Рожественський кекс з родзинками, приготований в хлібопічці, може скласти конкуренцію тим кексів, які продаються в магазині. Він виходить такий же, як і магазинний, однак, через натуральних і домашніх інгредієнтів багато в чому виграє.
Складові:
- 265 г пшеничного борошна
- 3 яйця категорії СО
- 200 г вершкового масла (кімнатної температури)
- 5 столових ложок цукру
- 9 г ванільного цукру
- 100 г родзинок
- 2 чайних ложки розпушувача для тіста
Рецепт приготування різдвяного кексу з родзинками
У глибоку миску вбийте курячі яйця і злегка збийте вінчиком, щоб розбити структуру, цього достатньо.
Перелийте яєчну суміш в чашу хлібопічки.
Викладіть туди ж вершкове масло.
Додайте ванільний і звичайний цукор.
Додайте просіяне борошно і розпушувач.
Встановіть чашу в хлібопічку і запустіть програму «Кекс».
Після того, як хлібопічка подасть звуковий сигнал, додайте в тісто вимитий і просушений ізюм.
Готовий різдвяний кекс з родзинками витягніть не поспішаючи з відра хлібопічки, дайте йому охолонути на рівній поверхні.
Після цього прикрасьте різдвяний кекс з родзинками цукровою пудрою і шматочками мандаринів.
Смачного!
- Рулет з гарбузом та шоколадною начинкою
- Кутя з рису
- Пряник «Півник»
- Сирний пудинг в мультиварці
- Шарлотка з яблуками в мультиварці