Якщо так сталося, що ви не любите айву, вона вам здається кислої, вузький і взагалі неїстівної, спробуйте її зовсім в іншому вигляді-у вигляді ароматного і дивно смачного варення! Це янтарно-прозоре диво уб’є ваші смакові рецептори, ви закохаєтесь в айвовое варення назавжди! Незрівнянний божественний аромат айви, доповнений іншими фруктами і запашними спеціями закохає в себе навіть самих справжніх прівереда.
Хочу запропонувати дуже смачне десертне айвовое варення (асорті) з додаванням пряних спецій. Отже, поспішаю вам розповісти, як варити айвовое варення. Варення буде складатися з декількох фруктів: яблук, груш і айви. Крім цього, додані в варення ківі і лимон – вони внесуть свою особливу смакову нотку.
Час приготування: 2 години.
Ще рецепти варення на зиму:
-
Варення з дині в мультиварці
-
Варення з апельсинів в мікрохвильовці
-
Варення з чорноплідної горобини – 2 способи приготування
-
Як варити абрикосове варення – 2 способи
-
Цукати з кавунових кірок, рецепт
-
Сливове повидло в мультиварці
Інгредієнти для айвового варення:
- кислі яблука – 600 г
- груші – 500 г
- айва – 400 г
- білий цукор – 750 г
- жменю фундука або інших горіхів
- ківі 1-2 шт
- лимон – 1 шт
- кориця – 1 паличка
- зірочка бадьяна (анісу) 1-2 шт
Айвове варення – рецепт приготування
Як же варити айвовое варення? Для початку сполосніть все фрукти, очистіть від шкірки.
До речі, економні господині, з шкірки можна буде потім зварити компот. Але майте на увазі, що якщо фрукти були куплені імпортні, шкірку краще викинути, так як вона покрита тонким шаром воску.
Поріжте яблука, груші та айву часточками, складіть у велику ємність. Можна відразу перекладати фрукти для айвового варення в каструлю, в якій будете його варити.
Ківі очистіть, дрібно наріжте і додайте до фруктів. Зніміть лимонну цедру і додайте також в миску з фруктами, туди ж вичавити сік лимона. Цедру можна натерти на дрібній тертці або зняти спеціальним ножем для цедри.
Перемішайте все фрукти, тепер після лимонного соку вони не будуть сильно темніти і приємні вийдуть на смак.
Засипте фрукти цукром і додайте паличку кориці, при бажанні киньте зірочку бадьяна.
Перемішайте всі інгредієнти і залиште на 30 хвилин, щоб фрукти для варення пустили солодкий сік.
На плиту з невеликим вогнем поставте ємність з фруктами, доведіть до кипіння.
Покладіть в каструлю горіхи, проваріть це варення 10 хвилин на маленькому вогні.
Тепер зніміть варення з плити і дайте йому добре охолонути. Досить 1 години, ну краще залишити варення остигати на ніч.
Потім знову доведіть до кипіння і проваріть варення 20 хвилин на мінімальному вогні.
Ще раз виконайте процедуру з охолодженням і варіть до готовності 30-40 хвилин.
Завдяки такому приготування часточки фруктів залишаться целенькая і прозорими.
За чистим і стерилізованим баночках розкладіть готове варення асорті і закочуйте кришками. Готові банки з айвового варенням переверніть на чистий рушник до повного охолодження.
Зберігається таке варення в коморі без проблем до наступного сезону і довше. Але зберігати варення більше 1 року я особисто не рекомендую.
Це десертне варення подається до чаю і, можливо, послужить відмінною начинкою для пирога.
Сироп від варення дуже смачний з морозивом.
Солодке, ароматне, прозоре і дуже красиве – таке виходить айвовое варення за цим рецептом!
Смачного!