Бутерброди готуються миттєво і приносять чимало користі своїми смаковими якостями і бюджетним складом. Недорога і корисна ікра щуки додає страві доступність і розширює застосування в повсякденному раціоні. Головне, що ви дізнаєтеся з рецепта – як засолити ікру щуки, щоб після приготувати з неї приголомшливу закуску.
Ніжні міні-бутерброди з ікрою щуки – традиційне блюдо в багатьох кухнях світу, особливо у французькій кулінарії. Популярні апетитні тартинки і в російській меню закусок. Швидкі та ефектні шматочки красиво нарізаного хліба зрадять святкові нотки будь-якого прийому їжі. Мініатюрні бутерброди, доповнені тонким шаром вершкового масла і ікрою, є прекрасною закускою до спиртного або простим і не клопіткою перекусом при легкому голод.
Легке оформлення тартинок візерунком з майонезу додає страві унікальності і привабливості. Апетитне частування у вигляді геометричних форм не залишиться непоміченим на святковому застіллі. Тартинки з ікрою зникнуть з тарілок раніше, ніж інші більш громіздкі і важкодоступні частування.
кухня: Французька
Категорія: закуска (бутерброди)
Спосіб приготування: нарізка (без термічної обробки)
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 13
Інгредієнти для бутербродів з ікрою:
- житній хліб – 100 г
- пшеничний хліб – 100 г
- вершкове масло – 20-25 г
- малосольная ікра (щуки, червона, чорна) – 13-15 год. л.
- майонез – 20 г (за смаком)
- кондитерський мішок для оформлення
Бутерброди з щучої ікрою – спосіб приготування
Перш ніж приступити до бутербродів, посолимо ікру щуки.
Як посолити ікру щуки
Свіжа, промита, очищена від плівок і пролита окропом, ікра щуки збивається з сіллю.
На півлітрову банку ікри береться одна чайна ложка солі. Маса добре вимішує і охолоджується в холодильнику. Ікра настоюється протягом ночі (6-7 годин) і заливається 2 столовими ложками рослинного масла. Компоненти добре збиваються.
Через 30 хвилин продукт готовий до вживання. Зберігається готова, малосольная ікра щуки не більше 3 днів (в залежності від кількості солі).
Як солити ікру щуки розібралися. Готуємо тартинки зі щуки ікрою.
Житній хліб нарізається пластинами по 1 см завтовшки. Батон ріжеться на тонкі скибочки.
З шматків чорного хліба вирізаються гуртки. Використовуються будь-які підручні матеріали: формочки для випічки, невелика чарка, дитячі пластмасові формочки або посуд, (попередньо ошпарена окропом).
З м’якоті пшеничного хліба формуються ромбики.
Заготовки для тартинок намазуються тонким шаром вершкового масла. Масло вибирається натуральне, високої жирності і без рослинних добавок.
Тартинки заправляються шаром засоленої ікри щуки.
В кондитерський мішок або шприц (з дрібною насадкою зірочка) вливається трохи майонезу. Тартинки з ікрою прикрашаються невеликими краплями за смаком і подаються до столу. Бутерброди попереднього охолодження не вимагають.
Смачного!
Коммент адміна: давно підшукують для себе рецепт, як посолити ікру щуки. Дякую автору за рецепт!
Автор: tatka
Текст і стиль автора збережено